Notícies i comunicats

10/09/2018

"Rius de llibres" arribarà al Centre Cultural La Mercè aquest dijous

Coincidint amb l'inici del curs de l'Escola Municipal d'Humanitats, es presentarà el projecte impulsat per Biblioteques de Girona.

El Centre Cultural La Mercè acollirà dijous, dia 13 de setembre, una nova presentació del projecte “Rius de llibres”, impulsat per Biblioteques de Girona. L’acte coincidirà amb l’inici del curs de l’Escola Municipal d’Humanitats i s’ha previst que comenci a les 16.30 h a la zona de la cafeteria de l’equipament, on s’ha instal·lat un moble per agafar els llibres que es desitgin. 

L’associació cultural Connexió Papyrus ha fet una selecció especial d’autors i autores de teatre i poesia per a l’acte de dijous i Cafès Cornellà oferirà cafès gratuïts per acompanyar els llibres. Durant la tarda, es podrà parlar d’autors com Nino Júdice, Pere Quart, Pau Miró, Narcís Comadira, Tomàs Garcés, Pere Gimferrer, David Castillo, Charles Baudelaire, Joan Maragall, Gustavo Adolfo Bécquer, Àlex Susanna, J.V. Foix, Salvador Oliva, Agustí Bartra, Salvador Espriu, Carles Riba, entre d’altres. 

El projecte “Rius de llibres” es va inaugurar el 2 d’agost passat amb l’objectiu d’apropar la lectura a llocs d’afluència ciutadana i dinamitzar la distribució de llibres de segona mà a la ciutat. Des de l’agost, ja s’han repartit prop d’un miler de llibres de forma gratuïta a l’Estació d’Autobusos. A La Mercè s’han començat a repartir llibres al setembre. 

La proposta neix de la col·laboració inicial entre l’Ajuntament de Girona, l’associació cultural sense ànim de lucre Connexió Papyrus, que té com a objectiu recollir llibres usats per redistribuir-los. En el cas de l’Estació d’Autobusos, hi participa també l’empresa pública CIMALSA, que gestiona l’estació i que serà la responsable de mantenir les prestatgeries i d’omplir-les amb els llibres que se’ls vagin proporcionant.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)