Notícies i comunicats

17/09/2018

Les actrius Macarena Gómez i Carla Nieto són dos dels noms propis que protagonitzaran la 30a edició del Festival de Cinema de Girona

L'esdeveniment tindrà lloc en diferents punts de la ciutat del 25 al 29 de setembre.

L’actriu gironina Carla Nieto i la cordovesa Macarena Gómez seran dues de les protagonistes de l’edició del 2018 del Festival de Cinema de Girona, que enguany celebra el trentè aniversari. Del 25 al 29 de setembre, espais com els Cinemes Albéniz, la Casa de Cultura, la Fundació Valvi o Moby Disk Records acolliran la projecció de les pel·lícules seleccionades pel festival.

Carla Nieto centrarà la inauguració del festival, el dimarts 25 de setembre (20 h), al Cinemes Albéniz, amb l’estrena mundial del film Consciencia, de Sergio Peña i que ella protagonitza. El mateix dia es projectaran també el curt Duele, de Bernardo Rumaga, on Nieto també apareix, i dotze espots del festival realitzats per estudiants de l’Escola Universitària ERAM. L’actriu també presentarà la cerimònia de lliurament de premis el 29 de setembre.

Per la seva banda, l’actriu cordovesa Macarena Gómez serà present al festival amb les pel•lícules Ma Belle i Etiqueta negra. A banda de les projeccions citades, alguns dels films més destacats que es projectaran són I hate New York, dirigit per Gustavo Sánchez i coproduït per Jose Antonio Bayona i la gironina Soledad Martínez, i les prèmieres mundials Jump, de Liberto Rabal i protagonitzat per Adriana Davidova; Fornacis, d’Aurèlia Mengin i protagonitzat per ella mateixa, i Capa negra, de Jaume Najarro, protagonitzat per Jack Queralt, Octavi Pujades, Roger Pere i Roger Berruezo, entre altres.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha agraït la “tasca feta per l’equip del Festival de Cinema de Girona al llarg d’aquests trenta anys” i ha felicitat els organitzadors “per haver aconseguit, en aquesta edició, més interacció amb el festival que altres vegades”. Per la seva banda, el director del festival, Lluís Valentí, ha assenyalat que la clau del festival “és el networking de talent que dura tot l’any i que fa que participem en plataformes de tot el món”.

El Festival ha rebut aquest any més de 2.000 pel•lícules provinents d’un centenar de països diferents i, finalment, se n’han seleccionat un total de 246 de 41 punts de la geografia mundial com Alemanya, Argentina, Austràlia, Egipte, Estats Units, Dinamarca, Iran, Israel, Japó, Portugal, Suïssa, Uruguai o la Xina.

Podeu consultar la programació i més informació del festival al web www.gironafilmfestival-26.com

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)