Notícies i comunicats

12/02/2018

L'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona promouran les vocacions cientificotècniques entre les dones

L'acord es va concretar en el marc de la primera reunió entre les dues entitats des de la presa de possessió del rector, Joaquim Salvi, que va tenir lloc divendres passat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el rector de la Universitat de Girona (UdG), Joaquim Salvi, han acordat impulsar una campanya per promoure les vocacions cientificotècniques entre les noies. La proposta s’emmarca en les accions per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que va tenir lloc ahir, dia 11 de febrer, i que té com a objectiu fomentar la participació de les dones en la ciència. 

Només el 25% de les alumnes de carreres tècniques són dones. Cada cop es parla més que calen referents perquè les joves vegin que l’enginyeria o les ciències són una opció per a elles, per aquest motiu, promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre elles ha esdevingut una prioritat per a la comunitat internacional. 

Així doncs, Ajuntament i Universitat endeguen un projecte de promoció de la vocació cientificotècnica, de manera molt especial entre les noies, a través de la xarxa d’escoles de la ciutat, amb l’objectiu d’incrementar la presència de dones en les carreres dels àmbits de ciència i tecnologia. 

Tal com ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, “volem que la ciutat sigui un model en la creació de vocacions científiques, sobretot entre les noies, i per això és imprescindible que col·laborem amb la UdG per fomentar polítiques que facin possible aquest objectiu”. 

L’objectiu, segons el rector Joaquim Salvi, és “arribar a aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa en la ciència i la tecnologia per a les dones, i la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les nenes". 

La trobada institucional entre les dues entitats de divendres passat va servir per començar a dibuixar possibles línies estratègiques per treballar de forma conjunta en els propers mesos. En concret, es van tractar qüestions relacionades amb la mobilitat, els accessos i l’accés a l'oferta cultural. Així mateix, s'ha avaluat la necessitat de treballar conjuntament en la creació d’un projecte de ciutat universitària seguint el model d’altres ciutats europees. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)