Notícies i comunicats

19/04/2013

Els aparadors de les botigues del centre de Girona exhibiran cartells amb l'origen d'algunes paraules catalanes

El Centre de Normalització Lingüística de Girona posa en marxa la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil", del 23 d'abril fins al 19 de maig.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona i l'Associació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, ha posat en marxa “A l’abril, cada paraula val per mil”, una mostra de paraules catalanes d’origens diversos amb explicació de la seva etimologia. L’objectiu és conscienciar de la riquesa que representen totes les llengües, difondre el lèxic català i implicar el comerç en projectes relacionats amb la llengua catalana.

Des del dia 23 d’abril fins al 19 de maig es podran veure a comerços associats a El Centre uns cartells amb l’explicació de l’origen de 27 paraules vinculades al comerç i els productes de consum. Paral•lelament es podrà participar en un concurs gimcana en què caldrà respondre si són veritables o falses unes afirmacions que es desprenen d’aquests cartells.

Les butlletes del concurs es podran recollir als comerços participants i a la seu del Consorci per a la Normalització Lingüística a Girona (c. Ciutadans, 18), on s’hauran de retornar. També es podran emplenar a través d’aquest formulari: www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/concurs_girona.htm, al web del CPNL.

Al llarg d’aquest any els cartells es podran veure en altres barris de la ciutat, gràcies a la col·laboració de les associacions de comerciants.

Aquesta actuació es porta a terme simultàniament en diverses poblacions de les comarques gironines (Salt, Cassà de la Selva, Lloret de Mar i Blanes) així com en d’altres ciutats catalanes (Vic, el Prat del Llobregat...). 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)