Promoció Econòmica

Girona impulsa la Fira del vehicle elèctric

Setmana Europea de la Mobilitat 2018

L’Ajuntament de Girona, a través de l’àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació, conjuntament amb l’ATM de Girona, va organitzar la Fira del Vehicle Elèctric, un aparador de la mobilitat elèctrica per a la ciutadania i el teixit empresarial local. La fira promociona les solucions de mobilitat més sostenibles entre la ciutadania, els comerços i el teixit empresarial de la ciutat i la demarcació de Girona.

Objectius

Els objectius d’aquesta acció són els següents:

  1. Afavorir accions per reduir les emissions tal com es va signar a l’acord de París1 tot ajustant-se al pla de mobilitat elèctrica de Girona que estan duent a terme.
  2. Oferir a la ciutadania l’oportunitat de provar tot tipus de vehicles elèctrics per conèixer els avantatges i beneficis.
  3. Crear un espai promocional per a les empreses de vehicles elèctrics on poder vendre i/o realitzar accions comercials.

___________________________
1
L’Acord de París és el pacte mundial de lluita contra l’escalfament global signat el 12 de desembre del 2015 en la Cimera del Clima celebrada a la capital francesa. Ho van acordar 195 països, pràcticament la totalitat dels governs del món, i l’objectiu que es persegueix és que l’augment de la temperatura a final d’aquest segle es quedi entre els 2 i els 1,5 graus respecte als nivells preindustrials. Aquesta és la frontera, fixada pels científics, perquè les conseqüències de l’escalfament no siguin tan desastroses. Per aconseguir aquest objectiu els països signataris de l’acord es comprometen a reduir les seves emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Fira del Vehicle Elèctric 2018

La plaça de la Independència va acollir una fira de vehicles sostenibles (elèctrics, híbrids i de gas) i diverses xerrades sobre el vehicle elèctric els dies 22 i 23 de setembre de 2018, tancant les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a Girona d’enguany.

Personal tècnic de l’Ajuntament de Girona i del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona han impartit tres xerrades al voltant dels següents temes:

Vehicle elèctric vs vehicle de combustió fòssil: avantatges i perjudicis
El 22 de dissabte de 2018, a les 12.30 h
A càrrec del sr. Jaume Ferrer del Col·legi d'Enginyers de Girona
 Ponència

Estacions de recàrrega: com s’utilitzen, on són, accés a les targetes i tipus de recàrrega
El 22 de dissabte, a les 13 h
A càrrec del sr. Pere Cases de l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament
 Ponència

Instal·lació de punts de recàrrega per a professionals
El 22 de dissabte, a les 18 h
A càrrec de la sra. Anna Frigola del Col·legi d'Enginyers de Girona
 Ponència


A continuació d’aquesta última ponència, el mateix dissabte a la tarda, diverses persones membres de l’Associació d’Usuaris del Vehicle Elèctric van compartir la seva experiència amb els vehicles elèctrics amb el públic assistent.

 Experiència d'un usuari de vehicle elèctric

 Experiència d'un usuari de veicle elèctric. Un aparell "resultón"


El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, va participar a la inauguració de l’exposició (12 h) juntament amb el director territorial a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Saló.

La mostra de vehicles elèctrics és una de les vuit activitats que s’han organitzat a la ciutat amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.  

Àrea de Promoció Econòmica
Veure en el plànol: