Revetlles de
Sant Joan 2018

Flama del Canigó

Dissabte 23 de juny - Plaça del Vi

 

PROGRAMA

16.30 h Arribada de la Flama a Girona i bicicletada per la ciutat
Sortida del Pavelló de Fontajau.
Recorregut aproximat: Rotonda de Fontajau – Pont de Fontajau – Plaça Güell – Carrer Riu Güell – Passeig d'Olot - carrer d'Emili Grahit - carrer de Balmes - carrer de Joan Maragall - avinguda de Jaume I –plaça de la Independència.

18 h Inici seguici de la Flama des de plaça de la Independència
Recorregut: plaça de la Independència, carrer de Santa Clara, Pont de Pedra, plaça del Vi.
Hi participen: Fal·lera Gironina, Gegants de Santa Eugènia, Diables de l’Onyar i GEiEG.

18.30 h Arribada de la Flama i del seguici a la plaça del Vi.
Ball de l’àliga, lliurament del quinqué amb la Flama a l’Ajuntament perquè presideixi el balcó del consistori tota la nit, actuació de les entitats de la cercavila, lectura del manifest i distribució de la Flama, projecció de vídeos i traca final dels Diables de l’Onyar.

19.30 h Trasllat de la Flama cap a la revetlla de Fora Muralla


Animem a totes les associacions de veïns, entitats i associacions a venir a recollir la Flama, símbol de germanor entre els terrritoris de parla catalana, perquè presideixi els actes de Sant Joan a tots els barris i municipis, ja siguin fogueres, sopars o altres activitats.
Què és la Flama del Canigó?

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat, una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles, amb ella els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.
Les festes populars i tradicionals són una eina bàsica de cohesió i de construcció col·lectiva. 

Les entitats o associacions de veïns que vulguin que la Flama del Canigó també tingui un paper destacat a les seves revetlles, cal que es posin en contacte amb els responsables de l’ADAC (adac@adac.cat) o d'Òmnium Cultural (girones@omnium.cat 972 206 213) per a coordinar l’acte de rebuda i repartiment de la Flama a Girona.
 

Dossier informatiu (2013). La Flama del Canigó: Recursos pràctics per organitzar una foguera. Consells i recomanacions

 

Auca de la Flama del Canigó