Servei

  

  

  

  

Logotip SMO certificació de qualitat Aenor

Orientació professional

Punt de Feina

És un servei obert al públic amb l’objectiu d’oferir a les persones que cerquen feina, recursos materials formatius i suport tècnic per millorar la seva ocupabilitat i augmentar així la possibilitat d’inserció.

És un espai autònom on s’ofereix:

  • Informació de cursos professionals.
  • Ordinadors amb connexió a Internet per fer el currículum i per fer recerca de feina.
  • Suport d’una tècnica en orientació laboral que dóna suport i assessorament a les persones que busquen feina.
  • Monogràfics de diferents temàtiques relacionades amb la recerca de feina.

Horari:
Dilluns de les 09.30 a les 13.30 hores

 

Qui pot accedir-hi?
Persones residents a la ciutat de Girona en recerca de feina amb una mínima competència informàtica. Caldrà adreçar-se a la recepció per tal de valorar si es compleixen els requisits per tenir accés al servei.

Girona Actua

El pla de mesures ocupacionals Girona Actua té la finalitat de facilitar la incorporació al món laboral de les persones en situació d’atur o amb un lloc de treball en condicions precàries, la millora de l’ocupabilitat i el foment de la contractació en empreses a través d’incentius econòmics.

Aquest programa, implementat des del Servei Municipal d’Ocupació, s’articula a partir de la coordinació i la creació de sinergies entre els diferents agents econòmics i socials del territori, en el marc del Consell de Cohesió i Serveis socials, el lideratge del qual recau en l’Àrea d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, en coordinació amb la resta d’àrees i serveis municipals.

Els objectius del programa són:

  • Incorporar en el mercat de treball aquelles persones que han estat expulsades o no han tingut oportunitat d’iniciar la seva trajectòria laboral, mitjançant itineraris d’inserció individualitzats.
  • Potenciar la millora de feina, en el cas dels/de les participants que ja tenen un contracte laboral, però en condicions de precarietat.
  • Dissenyar itineraris personalitzats dirigits a la millora de les competències bàsiques, tècniques i transversals, adaptats al perfil laboral, interessos i necessitats de les persones i del mercat de treball actual.
  • Donar suport a les necessitats de l’empresariat gironí, fomentant la responsabilitat social, mitjançant la bonificació econòmica per a la contractació de les persones que participen en aquest programa.
  • Potenciar, optimitzar i reforçar les xarxes de col•laboració entre serveis, entitats, agents socials i l’Ajuntament de Girona a partir del treball coordinat, participatiu i cooperatiu.

El programa Girona Actua es dirigeix a persones que resideixen i estan empadronades a Girona ciutat, i tenen motivació per la formació i el treball.

Accions que es duen a terme:
- Accions individuals d’orientació laboral
- Accions grupals de millora del capital competencial
- Accions d’intermediació laboral

 

Qui pot accedir-hi?
Totes aquelles persones que:
- Resideixen i estan empadronades a Girona.
- Estan en situació d’atur o en demanda de millora de feina.
- Estan motivades per la feina i la formació.

Temporalització: de gener de 2018 a desembre de 2018

Dispositiu d’inserció sociolaboral

L’objectiu principal del dispositiu d’inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats especials és oferir un servei personalitzat per millorar l’ocupabilitat de les persones residents als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. Per assolir l’objectiu s’ofereix orientació, assessorament individualitzat i formacions grupals: alfabetització digital, català, recerca de feina i coaching.

Requisits:
Estar en situació d’atur donat d’alta com a demandant d’ocupació i residir en els codis postals 17005 i 17006.

Places: 250

Temporalització: de desembre de 2017 a desembre de 2018
 

Dispositiu d’inserció sociolaboral per joves

Programa d’activitats per a potenciar el perfil competencial i l’ocupabilitat, mitjançant diagnòstics ocupacionals, tutories individuals, formació en competències transversals i relacionals, habilitats comunicatives i capacitació laboral. Formació professionalitzadora.

Requisits:

- Estar donat d’alta com a demandant d’ocupació
- Residir en els codis postals 17005 i 17006
- Edat entre 16 i 29 anys

Places: 175

Temporalització: de desembre de 2017 a desembre de 2018
 

Programa UBICAT d’acompanyament a la Inserció i suport ocupacional per a la inclusió social

Programa innovador propi de la Comunitat Autònoma de Catalunya que es desenvolupa amb el finançament del Ministeri d’Ocupació i afers socials mitjançant els fons de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació. L’objectiu principal del programa és donar una orientació individualitzada i obtenir una formació grupal, dirigida a millorar la ocupabilitat de les persones.

Poden ser destinatàries les persones en situació d’atur, les persones inactives i les persones treballadores, preferentment aquelles que es troben en una situació de precarietat laboral.

Requisits:

- Imprescindible estar inscrit/a a la oficina de treball com a demandant d’Ocupació.
- Residents a Girona o Salt

Places: 200

Les actuacions que es realitzaran seran les següents:
1. Actuacions d’Orientació sociolaboral individual i grupal: autoconeixement, eines i canals de recerca de feina, entrevista laboral, apropament al mercat de treball, capacitació digital, grup actiu de recerca de feina
2. Coneixement de l’entorn productiu i laboral: Visita a empreses, Networking, assistència a fires, estades a empreses (pràctiques no laborals), etc.

Inscripcions en línia als cursos i tallers del SMO

  

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)
 • Àrea de què depèn:

  Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació

 • Adreça:

  C. Narcís Xifra i Masmitjà, 43
  17005 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 249 360

 • Horari:

  De dilluns a divendres de 9 a 14 h

  HORARI D'ESTIU:
  Tancat del 6 al 24 d'agost de 2018

 • A/e:
 • Web:
Veure en el plànol:

Suport i col·laboració:

Logo Empresa i Ocupació de la Generalitat    Logo SOC    Ministerio de Empleo y seguridad social    Logo Fons social europeu