Serveis Socials

Servei de Solidaritat i Cooperació

En aquests darrers anys s’ha anat construint l'acció municipal en l'àmbit de la solidaritat, la cooperació al desenvolupament i la sensibilització. L’any 2008 hi ha un punt d’inflexió ja que s’elabora el Pla Director de Cooperació i Solidaritat, a partir del qual hi haurà un marc teòric que permetrà una planificació estratègica de les accions municipals en matèria de solidaritat i cooperació. En aquest temps el Consell s'ha convertit en un òrgan bàsic de participació ciutadana i sobretot ha representat un espai de coordinació entre les entitats i el govern de la ciutat a fi de fer possibles iniciatives conjuntes. L'acció municipal es centra actualment en tres grans eixos d'actuació, establerts anualment en el Programa Municipal.

 1. Girona, ciutat educadora i solidària.
 2. La dimensió transversal de la solidaritat.
 3. La dinàmica i consciència solidària a partir de projectes dels projectes de cooperació.

Notícies

L'ajuntament de Girona destina 49.500 € en la convocatòria de subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament
12/08/2014  |  El termini de presentació de sol·licituds és el 15 de setembre de 2014.
Campanya del 0,7% dels sous dels treballadors de l'ajuntament de Girona en solidaritat
06/08/2014  |  Un any més, l'Ajuntament de Girona ha promogut la campanya del 0,7% .
Resolució de la convocatòria d'ajuts de Solidaritat i Cooperació
28/05/2014  |  L'Ajuntament de Girona va aprovar divendres 23 de maig, a través d'un acord de la Junta de Govern Local, la resolució de la convocatòria d'ajuts a projectes de Solidaritat i Cooperació corresponent a l'any 2014.

Foulards per la pau

La campanya "Foulards per la pau" està impulsada de forma conjunta entre el Servei de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries.

Servei de Solidaritat i Cooperació
 • Àrea de què depèn:

  Serveis a les Persones
  Regidoria de Serveis Socials, Cooperació i Participació

 • Adreça:

  ESPAI DE SOLIDARITAT
  c. Mestre Francesc Civil, 3
  17005 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 010 250

 • A/e:
 • Web:
Veure en el plànol:

Subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament i per a projectes d'educació per al desenvolupament per l'any 2014

El termini de presentació de sol·licituds és el 15 de setembre de 2014.

Aquesta convocatòria per a l'any 2014 va dirigida a dos línies d’ajuts: una per a projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional i una altra línia per a la concessió d’ajuts a projectes d’educació per al desenvolupament en l’àmbit de l’educació no formal.

Més informació

Logotip del Consell Municipal de Solidaritat i cooperació

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona és un òrgan de participació ciutadana que té com a objectiu principal facilitar, promoure i donar suport a les actuacions i els projectes relacionats directament o indirecta amb la cooperació i la solidaritat internacional, així com estendre aquests valors entre la ciutadania de Girona.

Més informació