Sostenibilitat

Deixalleria de Girona
Deixalleria Comarcal a Sarrià de Ter
Deixalleries mòbils

Imatge de la Deixalleria de GironaUtilitzeu les deixalleries per desfer-vos dels residus que no es puguin abocar als contenidors.

Teniu a la vostra disposició les deixalleries fixes de Mas Xirgu a Girona i la comarcal a Sarrià de Ter i les deixalleries mòbils que s'ubiquen d'acord amb un calendari preestablert a cada barri.

Com s'utilitza?

Imatge d'un carnet de la Deixalleria de GironaPer utilitzar les deixalleries mòbils o bé les fixes cal tenir la targeta identificativa. Podeu sol·licitar-la a les instal·lacions de la deixalleria de Mas Xirgu.

Si aneu a la deixalleria obtindreu el 15% de bonificació en la taxa d'escombraries i un 25% de bonificació l'any que ve.

Si utilitzeu les deixalleries fixes o mòbils un mínim de sis vegades l'any 2018, prèvia acreditació, obtindreu automàticament una bonificació del 15% en la quota de la taxa d'escombraries de l'any 2019.

Pel que fa a l'any 2020, s'aplicarà una bonificació del 25% a les persones que aquest any 2019 hagin utilitzat les deixalleries fixes de Mas Xirgu o Sarrià de Ter, o les mòbils i/o el servei de recollida de voluminosos, un mínim de 6 vegades. Sempre es calcula sobre l’any anterior.

L'adreça de l'habitatge que consta en la targeta de la deixalleria ha de coincidir amb l'adreça del subministrament d'aigua que consta en la factura per tal que s'assignin correctament les visites a les deixalleries a l'habitatge i es pugui gaudir de la bonificació en la taxa d'escombraries.

La bonificació per l'ús de les deixalleries es farà efectiva en el primer o segon rebut del Servei municipal d'abastament d'aigua potable de l'any següent, sempre i quan, el titular de la bonificació no tingui cap deute pendent amb l'Ajuntament de Girona. També podeu consultar d'altres bonificacions fiscals al següent enllaç.

Consulta el nombre de visites fetes a les deixalleries: 

Podeu consultar les visites al següent enllaç.
Si la vostra targeta no té el número imprès, el podeu demanar enviant un avís, a la bústia d'avisos de l'Ajuntament de Girona.

Recollida de residus voluminosos

Per tal que trobem els carrers nets d'andròmines abandonades al costat dels contenidors, cal que utilitzem el servei de Recollida de residus voluminosos. Pots acordar la recollida gratuïta del teu residu voluminós en menys de 48 hores. S'haurà de deixar a la via pública al lloc pactat amb l'empresa, en el moment de fer la trucada.

Telèfon: 972 244 400

Es recullen aquells objectes de grans dimensions que ens resulten difícils de transportar, com mobles vells, electrodomèstics espatllats o qualsevol altre objecte voluminós.

Incidències

L'Ajuntament de Girona suspèn totes les activitats institucionals i organitzades pel mateix ajuntament

Arran de la sentència feta pública aquest matí contra líders polítics i civils de Catalunya, l’Ajuntament de Girona suspèn totes les activitats institucionals i organitzades pel mateix ajuntament des d’ara mateix fins a la celebració d’un ple extraordinari de rebuig a les condemnes, que es convocarà en un termini màxim de 48 hores.

Deixalleria de Girona
Deixalleria Comarcal a Sarrià de Ter
Deixalleries mòbils
 • Àrea de què depèn:

  Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació

 • Deixalleria de Girona:

  POLÍGON INDUSTRIAL MAS XIRGU
  C. Joan Torró i Cabratosa, 7-11
  17005 - GIRONA

  Zona de serveis de la carretera de
  Santa Coloma, al costat dels bombers.

  Telèfon: 972 244 400

  Horari: De dilluns a dissabte, de 9 a 20 h
  Diumenge, de 10 a 14 h
  Els dies festius entre setmana la deixalleria estarà tancada.

 • Deixalleria Comarcal a Sarrià de Ter:

  POLÍGON INDUSTRIAL PLA D'EN XUNCLA
  Al xamfrà dels carrers Puigmal, Puig de Sant Grau i Camí del Renoc (Sarrià de Ter)

  Telèfon: 972 171 981

  Horari: De dilluns a dissabte.
  Diumenges i festius entre setmana tancada.

  HIVERN: de 10 a 14 h i de 16 a 19 h
  (d'octubre a maig)

  ESTIU: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
  de juny a setembre) 

 • Web:
Veure en el plànol:

Visita guiada a la Deixalleria

La Deixalleria és una alternativa eficaç i coherent per a l'eliminació dels residus sòlids urbans. Hi podem veure uns grans contenidors per a la recollida de diferents materials (vidre, mobles vells, restes orgàniques, ferralla, paper i cartró, etc.), així com altres receptors per dipositar-hi aquells elements que, llençats directament a la galleda de les escombraries o pels desaigües, poden ocasionar una greu contaminació (olis, fluorescents, mercuri, piles, etc.).

Durada: 1 hora
Lloc: Deixalleria de Girona (Mas Xirgu)
Preu: 32 € / grup
Gratuït per als grups de Girona

INSCRIPCIONS: Caseta de la Devesa 
972 221 866 - caseta@ajgirona.cat