Sostenibilitat

Equip Municipal de Promoció de la Salut (EMPSA)

L'Equip Municipal de Promoció de la Salut (EMPSA) és un equip interdisciplinari format per una metgessa, una psicòloga, tres persones diplomades en infermeria i una auxiliar administrativa. Els serveis i recursos de l'EMPSA són gratuïts per a la ciutadania de Girona.

Les tasques que realitzem inclouen: Educar i promocionar estils de vida saludables per tal de millorar la salut de les persones; treball directe amb grups d'infants, joves, adults i gent gran i altres col·lectius específics; assessoraments i facilitació de material didàctic; treball familiar i amb docents campanyes de sensibilització; metodologia activa i participativa.

PROGRAMES DE TREBALL

En funció de la població a la que ens dirigim, treballem per programes concrets segons franges d'edat, utilitzant una metodologia activa i participativa:

Promoció de la salut per a la POBLACIÓ ADULTA

L'objectiu d'aquest programa és fer arribar un missatge concret de promoció de la salut al màxim de gent possible per tal que el puguin fer seu, augmentant el nombre d’accions formatives associades a la realització de les campanyes i aprofitant el grau de motivació que aquestes impliquen. 

Campanyes de sensibilització

Les campanyes es duen a terme amb diferents associacions i grups en dies d’especial rellevància, intentant implicar el màxim de gent possible.

Tot això es realitza de la manera següent:

 1. Proposta de col·laboració amb organismes o associacions per tal de portar a terme una campanya a la ciutat de Girona.
 2. Reunions de treball per tal de portar a terme aquesta campanya conjuntament.
 3. Valoració de l’estratègia de difusió i la factibilitat de la demanda per a una possible reelaboració conjunta, si cal.
 4. Execució de la campanya i seguiment de la mateixa.
 5. Avaluació de la repercussió de les accions realitzades.

Les campanyes que tenim previst dur a terme de cara al proper curs i les entitats amb qui es col·laborarà són:

 Fem salut, pugem escales (Generalitat de Catalunya)

 Setmana del cor (Associació Gicor)

 Dia Mundial de la diabetis (Associació de Diabètics de Girona)

 Dia Mundial de la Sida (ACAS)

 Dia Mundial de la Salut(OMS)

Formació en hàbits saludables

 • Crear un espai on la població de la ciutat de Girona adquireixi coneixements i formació en hàbits i conductes que poden prevenir riscos per a la seva salut (alimentació, exercici físic, memòria, sexualitat...)
 • Promoció de la salut a la població adulta de la ciutat de Girona augmentant l’adquisició d’hàbits saludables per tal de millorar la qualitat de vida global.
Equip Municipal de Promoció de la Salut (EMPSA)
 • Àrea de què depèn:

  Ciutadania - Regidoria de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana

 • Adreça:

  Plaça Calvet i Rubalcaba, 15
  (dins del mercat del Lleó)
  17002 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 201 900

 • A/e:
 • A/e:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 8 a 15 h
  Tardes a convenir

Veure en el plànol: