Sostenibilitat

Jardins i espais naturals

Girona és una ciutat privilegiada pel que fa al patrimoni natural. Tenim rius que penetren dins la trama urbana; boscos mediterranis i de ribera, massissos muntanyosos com les Gavarres, camps, hortes i conreus i, en general, un paisatge natural que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural.

A través dels següents enllaços podreu conèixer amb major detall la gestió que duu a terme l'Ajuntament a les àrees boscoses, als rius, als conreus i hortes, i alhora descobrir la gran diversitat de paisatges, fauna, flora i ecosistemes que tenim a la nostra ciutat. A més, el web ens facilita les eines per passejar per aquests i altres paratges a través dels itineraris, de l'Anella Verda i de les activitats que es fan en el nostre medi natural.

També podreu saber el funcionament dels més de 150 horts municipals de lloguer que tenim a les Hortes de Santa Eugènia, la sol·licitud d'ajudes per a la neteja de boscos privats, el manteniment que duem a terme dels espais naturals, els convenis de custòdia per afavorir els conreus i el paisatge, les accions que es prioritzen per a la lluita contra els incendis i afavorir el mosaic agroforestal, les tasques per afavorir la biodiversitat urbana com és el Projecte Orenetes i totes les campanyes i activitats de sensibilització i educació ambiental.

Sostenibilitat
 • Àrea de què depèn:

  Àrea de Territori
  Regidoria delegada de Sostenibilitat

 • Adreça:

  Plaça del Vi, 1
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 419 496 - Serveis funeraris
  972 419 037 - Control d’animals
  972 010 252 - Control de plagues 
  972 010 224 - Paisatge (parcs, jardins i medi natural)
  972 419 017 - Residus i neteja viària
  972 419 035 - Energia i cicle de l’aigua
  972 010 253 - Qualitat ambiental

 • Web:
 • Avisos i suggeriments:

  Per avisos i suggeriments podeu utilitzar la Bústia d'Avisos de l'Ajuntament de Girona.

Veure en el plànol: