TRANSFIGURACIÓ
DE LA NAU

  

Espectacle musical i sonor dins la nau de la Catedral de Girona

Light and Music Show inside the Cathedral of Girona

Música en directe / Live music

21 de juliol -  22 h i 23 h - Entrades exhaurides del divendres
July 21 • 10 pm and 11 pm

 

Música enregistrada / Recorded music  - No cal reserva prèvia

22 i 23 de juliol -  21:30 h - 22:15 h - 23 h i 23:45 h
July 22 and 23  • 9:30 pm - 10:15 pm - 23 pm and 23:45 pm


Gratuït (aforament limitat) / Free (limited seating)
Es recomana arribar 15 minuts abans de l’inici.
No es permetrà l’entrada un cop començat l’espectacle.
It is recommended to arrive to the venue 15 minutes early.
Admission will not be allowed once the show has started.


Durada: 25 minuts aproximadament.


Fitxa artística:

Direcció: Xavi Bové
Disseny lumínic i creatiu: Onionlab
Composició musical: Zinkman
Orquestra: GIOrquestra
Organista: Pau Riuró

  

Espectacle amb motiu del 600è aniversari de la nau de la Catedral de Girona


L’art gòtic està caracteritzat per la grandiositat de les seves edificacions, la verticalitat i per una llum transfigurada a través del vitralls i rosetons. Les catedrals d’arreu es van omplir de llum, característica que conformà el nou espai gòtic.

En motiu del 600 aniversari de la nau de la Catedral de Girona, l’Ajuntament de Girona encarrega un projecte a l’artista Xavi Bové. La seva proposta unirà música i llum, en un espectacle immersiu que transformarà l’espai de la nau amb una nova transfiguració lumínica, en aquest cas a ritme musical.

L’espectacle consistirà en quatre parts corresponents a quatre moviments musicals: INTROSPECCIÓ, RECERCA, TRANSFIGURACIÓ i PLENITUD.

La música, composada especialment per l’ocasió, serà d’estil clàssic minimalista contemporani, amb tocs d’electrònica. Amb això es pretén modular una evolució marcant les fases anteriorment citades, amb fragments més intimistes i d’altres més grandiosos, amb constant moviment, creant un efecte hipnòtic en l’interior de la nau.

En conjunt, es fusionaran els sons electrònics sincrònics amb les llums, amb la música interpretada per una formació de deu músics, consistent en cordes (dos violins primers, dos violins segons, dues violes, dos violoncels), piano i un orgue. Aquest últim ens aportarà el so característic de la Catedral de Girona, explorant-ne els seus registres, mentre que les cordes afegiran el dramatisme de les melodies i els bucles sonors amb característiques orgàniques, i el piano jugarà un paper més minimalista al llarg de la composició.

Les darreres tecnologies són les grans aliades en aquest projecte per tal de dissenyar un complex sistema de control de les lluminàries a temps real, que permetrà poder crear les diferents sensacions al llarg de l’espectacle. Al llarg de les quatre fases es farà atenció en els diferents detalls de l’arquitectura, així com s’aconseguiran experiències immersives espectaculars. En conjunt, es configurarà una delicada coreografia de llums amb marcada elegància i solemnitat.

A més a més, aquesta proposta conté una part que es podrà veure des de l’exterior de la Catedral, fent-se extensiu a tot Girona.

Tot plegat conformarà un espectacle únic i singular, que de ben segur sorprendrà tant als ciutadans de Girona com a visitants, amb aquesta nova mirada a una de les icones del patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Espectacle per a tots els púbics.