El Concurs «El Millor Xuixo del Món»

El proper diumenge 18 de novembre se celebrarà dins del programa del Fòrum Gastronòmic de Girona la primera edició del concurs El Millor Xuixo del Món. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Girona per celebrar el centenari del naixament d’aquest típic dolç català i impulsar-ne el seu coneixement.

El concurs està dirigit exclusivament a professionals amb punt de venda. Per tant, totes les pastisseries i fleques hi estan convidades a participar. Un jurat de renom serà l’encarregat d’escollir el xuixo guanyador. El veredicte i el lliurament del premi serà diumenge dia 18 de novembre a les 17:15h, just abans de l’inici de la ponència del xef Joan Roca. El guanyador obtindrà un premi de 1.500€, un guardó i la difusió mediàtica que acompanyarà el concurs. A més, passarà a formar part del jurat de la propera edició i participarà en el XuixCooking de dilluns 19 al costat del pastisser Abraham Balaguer i del cuiner Xavier Sagristà, al Fòrum Gastronòmic.

Estem convençuts que el certamen donarà visibilitat tant a aquest producte com als artesans que hi vulguin participar. És per aquest motiu que us animem a difondre entre els vostres agremiats aquesta iniciativa.

 

Ricard Jambert Dorca, de la Fleca Pastisseria Padrés de Banyoles
Guanyador del 1r Concurs el Millor Xuixo del Món


www.facebook.com/flecabanyoles/

El veredicte es donarà a conèixer el diumenge 18 de novembre, a les 17.15 h, en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona. El guanyador va rebre 1.500 € i un guardó elaborat per joves artistes de La Volta inspirat en els mateixos xuixos.

El jurat estava format per representants de gremis de forners i flequers i de pastisseria; per un representant de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona; per la directora del CETT – Escola Tècnica Professional, Nan Ferreres; per la periodista de Catalunya Ràdio i deixebla de Mei Hoffmann, Paula Molés; pel coorganitzador del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau, i pels cuiners de postres, Jordi Roca, del Celler de Can Roca, i Xano Saguer, d’Espai Sucre.

L’Ajuntament de Girona, com a organitzador de l’Any del Xuixo, dóna suport al Concurs, organitzat pel comissari de l’Any, Salvador Garcia-Arbós, i l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

 

            Logotip dels Flequers artesans de les comarques gironines