Cultura

Centres Culturals

Els centres culturals són espais arquitectònics destinats a manifestacions culturals. Molts cops estan ubicats en edificis històrics i tenen per objectiu promoure la cultura i les arts entre els habitants del municipi. A continuació us mostrem els centres més destacats que hi ha a la ciutat.

Espai Marfà

L’Espai Marfà és un equipament municipal de nova creació a partir de la rehabilitació de l’antiga fàbrica de filats Marfà. L’edifici combinarà els usos de biblioteca (Salvador Allende), centre cívic (Santa Eugènia) i un nou projecte musical que concentrarà accions i recursos en matèria de música moderna. Complementàriament, la biblioteca acollirà un punt del Servei d’Informació Juvenil.

Més informació

Centre Cultural La Mercè

El Centre Cultural La Mercè és un equipament municipal polivalent i pluridisciplinari que gestiona una programació d'activitats culturals i que acull iniciatives diverses, amb clara voluntat de potenciar la creació i pensament contemporani.

Al centre s'hi troba l'Escola Municipal d'Art (EMA) on es treballa sobre El projecte educatiu s'estructura en tres línies de treball: Tallers artístics, monogràfics i emaXics, que es complementen amb la programació de diverses exposicions durant el curs. L'objectiu de l’escola és dotar la ciutat d'un espai obert a l'activitat cultural en el qual es faciliti l’aprenentatge de l’art i, alhora, un punt de trobada per a totes les persones interessades en l'art.

També s'hi troba l'Escola Municipal d'Humanitats (EMHU) que és un programa cultural de l'Ajuntament de Girona que acosta la cultura a la ciutadania amb propostes vinculades les humanitats en general. Un espai per al públic, els creadors i els intel·lectuals en què s'ofereix reflexió i coneixement per créixer com a persones. L’EMHU programa cicles de conferències i és responsable de l’Aula d’Escriptura i el MOT. Festival de Literatura Girona-Olot. 

Més informació

Casa de Cultura

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona és un gran contenidor cultural que té com a missió la promoció, estudi i difusió de la cultura gironina i catalana –històrica i actual– per fonamentar una identitat i un sentit de pertinença oberts a les cultures del món i als ciutadans gironins. Té la voluntat de ser un centre cultural de referència a nivell ciutadà, de les comarques gironines i dels Països Catalans (incloent especialment el treball amb la Catalunya Nord).

Més informació

CaixaForum Girona

CaixaForum Girona està ubicat en ple barri vell de la ciutat i ocupa un edifici emblemàtic d'arquitectura civil catalana d'època medieval, conegut popularment com la Fontana d'Or. És el centre social i cultural de l'Obra Social "la Caixa" a la ciutat de Girona i ofereix una àmplia oferta social, cultural i educativa. L'art, la música, el pensament, la ciència i les arts escèniques conviuen amb programes socials, educatius, familiars i de divulgació.

Més informació

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

El Bòlit és un nou equipament cultural que té com a objectiu desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors i professionals d'altres àmbits del coneixement locals, nacionals i internacionals, amb una forta implicació amb el seu context.

Més informació