Cultura

Museus

Us proposem descobrir els tresors més preuats de la ciutat a través del patrimoni ric i divers que conserven els sis museus gironins que formen part de GironaMuseus: Arqueologia, art, cinema, història de la ciutat i de la comunitat jueva. Aconseguiu l'entrada conjunta amb un 50% de descompte a partir de la visita al segon museu. Vàlida durant 6 mesos, podeu trobar-la als museus de Girona, a les oficines de turisme i als hotels de la ciutat.

A part, podeu visitar el Museu de la Catedral de Girona que inclou la Nau, el Tresor i el Claustre; en aquest museu hi trobareu, també, el Tapís de la Creació.

Museu del Cinema

El Museu del Cinema de Girona és un dels pocs museus del món on podràs fer un viatge a través de 500 anys d’història de les imatges, veient quins foren els antecedents i orígens del cinema, com a tècnica i com a espectacle visual, i conèixer els inicis del setè art fins a l’arribada de la televisió.

Més informació

Museu de la Catedral de Girona

Situat dins la Catedral de Girona, el Tresor capitular consisteix en una exposició de peces que al llarg dels segles han servit o serveixen encara per al culte litúrgic. Dins les seves sales es poden contemplar peces com creus processionals, la custòdia per a la processó del Corpus, retaules o fragments de retaules d'entre els segles XV i XVIII, reliquiaris, calzes, frontals d'altar i altres objectes destinats al culte.
La peça més important del tresor es troba a la darrera sala: el Tapís de la Creació. És un brodat de finals del S. XI o principis del XII, una de les mostres més antigues de teixit sumptuari de l’Europa Medieval.
Entre els elements més espectaculars de la Catedral hi ha la nau, l'espai gòtic voltat més ample del món.

 

Més informació

Museu de Fotografia de Girona (MFGi)

El Museu de la Fotografia de Girona (MFGi), un museu virtual on s'exposaran aquelles imatges més representatives de la fotografia gironina, dels autors i autores més destacats, dels principals gèneres fotogràfics i de les diferents manifestacions fotogràfiques vinculades a la nostra ciutat.

Més informació

Museu d'Història dels Jueus

El Museu d’Història dels Jueus té per objectiu preservar i difondre la història de les comunitats jueves de Catalunya, que al llarg de tota l'edat mitjana varen formar part i varen contribuir decisivament en la trajectòria històrica i al desenvolupament cultural i científic del país.

El Centre Bonastruc ça Porta, on s’ubica el Museu d’Història del Jueus, és a més la seu de l’Institut d' Estudis Nahmànides, on es desenvolupen projectes de recerca de la Girona jueva i difusió amb programes científics, conferències, cursos i altres activitats.

Més informació

Museu d'Història de Girona

El Museu d'Història de Girona és un museu viu, que s'obre a la ciutat, que es mou i que convida a la participació i dóna a conèixer el procés de formació de Girona, des de l'aparició de les primeres restes humanes a la zona fins a la transició a la democràcia. Es troba al mig del barri vell, en un edifici de trajectòria històrica singular, que ocupa l'antic convent de Sant Antoni de frares caputxins del segle XVIII.

S’organitza mitjançant un recorregut cronològic que comprèn distintes sales i es completa amb altres indrets escampats per la ciutat. A més compta amb una variada programació d'activitats i exposicions temporals que es duen a terme a la sala d'exposicions, la carbonera i la cisterna, el celler i a l'espai contemporani.

Més informació

Museu d'Art

Instal·lat al palau episcopal, el Museu d’art de Girona aplega importants manifestacions artístiques des de l'època romànica fins al segle XX, vinculades a les comarques gironines. Els seus fons, que consta d'uns 8,500 objectes, provenen de l’antic Museu provincial d’Antiguitats i Belles Arts, del Museu Diocesà i d’altres provinents de la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC)

Situat a l’antic monestir de Sant Pere de Galligants, joia del romànic català, hi podreu conèixer la història més antiga de l’home en les comarques gironines, des de la prehistòria fins a l’època medieval.

Més informació

Casa Masó

La Casa Masó és la casa natal de Rafael Masó (1880-1935), una de les obres més importants de la seva arquitectura i l’única que està oberta al públic de les famoses cases del riu de Girona. La casa s’ha conservat amb el mobiliari i la decoració de l’època noucentista, i també ofereix unes vistes inèdites de la ciutat.

Més informació