Cultura

Museus

Us proposem descobrir els tresors més preuats de la ciutat a través del patrimoni ric i divers que conserven els sis museus gironins que formen part de GironaMuseus: Arqueologia, art, cinema, història de la ciutat i de la comunitat jueva. Aconseguiu l'entrada conjunta amb un 50% de descompte a partir de la visita al segon museu. Vàlida durant 6 mesos, podeu trobar-la als museus de Girona, a les oficines de turisme i als hotels de la ciutat.

A part, podeu visitar el Museu de la Catedral de Girona que inclou la Nau, el Tresor i el Claustre; en aquest museu hi trobareu, també, el Tapís de la Creació.

Museu d'Història dels Jueus

El Museu d’Història dels Jueus té per objectiu preservar i difondre la història de les comunitats jueves de Catalunya, que al llarg de tota l'edat mitjana varen formar part i varen contribuir decisivament en la trajectòria històrica i al desenvolupament cultural i científic del país.

El centre Bonastruc ça Porta, on s’ubica el Museu d’Història del Jueus, és a més la seu de l’Institut d' Estudis Nahmànides, on es desenvolupen projectes de recerca de la Girona jueva i difusió amb programes científics, conferències, cursos i altres activitats.

El Museu compta amb onze sales que conformen un recorregut que relata aspectes de la vida quotidiana, la cultura i la història de les comunitats jueves a Catalunya i a Girona en època medieval. En la majoria dels casos, el museu ha procurat il·lustrar les explicacions del recorregut museològic amb exemples procedents de la història de la Girona jueva. Aquests exemples, tant documentals com arqueològics o iconogràfics, ofereixen una explicació genèrica de les formes de vida jueva a la Catalunya medieval.

Museu d'Història dels Jueus
 • De qui depèn:

  Ajuntament de Girona
  Àrea d'Alcaldia - Servei de Cultura
  Patronat Call de Girona

 • Adreça:

  CENTRE BONASTRUC ÇA PORTA
  C. de la Força, 8
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 21 67 61

 • Fax:

  972 21 46 18

 • A/e:
 • Web:
Veure en el plànol: