Dades del municipi

Festes i tradicions » FIRES DE SANT NARCÍS

Fires de Sant Narcís

Les Fires de Sant Narcís se celebren coincidint amb la festivitat del patró de la ciutat, Sant Narcís, el 29 d'octubre.

Les activitats es desenvolupen majoritàriament al centre de la ciutat, però cada vegada més es busca la participació dels diferents barris a la Festa Major. Se celebren més de 200 actes, entre els quals s'inclouen els populars concerts del passeig de la Copa, passant per activitats infantils i de cultura popular com el correfoc, la diada castellera o les trobades geganteres. Els actes conclouen sempre amb el castell de focs a les ribes del Ter.

 

Sol·licitud per a la instal·lació d'un circ a Girona durant les Fires de Sant Narcís 2019

Presentació de sol·licituds del 7 a l'11 d'octubre.

Les següents bases regulen la sol·licitud per a l’atorgament de llicència o autorització d’ús privatiu per a la instal·lació d’un circ a la ciutat de Girona durant les Fires de Sant Narcís 2019, així com el règim de la utilització autoritzada.

La present llicència o autorització comporta l’ús privatiu per a la instal·lació i explotació d’un circ amb elements desmuntables, a emplaçar en l’espai públic que queda entre la els carrers Rambla Xavier Cugat, carrer Amical Mauthausen, carrer Font de l’Abella i carrer Pont de La Barca, amb un metratge aproximat de superfície de 6.725 m2.

L’autorització s’atorga única i exclusivament per a les Fires de Sant Narcís de 2019, del 25 d’octubre 2019 al 3 de novembre de 2019, ambdós inclosos. L'adjudicatari podrà començar a instal·lar les infraestructures del circ a partir del dia 21 d’octubre de 2019.

El dia 5 de novembre de 2019 a les 24 hores hauran d'estar desmuntat el circ i retirats quants estris i elements de transport hagin estat instal·lats, deixant lliure el espai. Finalitzat el període d’ocupació autoritzat l’adjudicatari cessarà automàticament en l’ús privatiu de l’espai. 

 

Barraques al passeig de La Copa durant les Fires de Sant Narcís 2019

Presentació de sol·licituds fins al 2 de juny de 2019.

Instal·lació de parades per a la venda de menjars i begudes a l'espai de La Copa durant les Fires de Sant Narcís.

La Copa

El passeig de la Copa és una gran esplanada situada al bell mig del parc de la Devesa on es poden trobar 23 parades, popularment conegudes com les barraques, que gestionen les entitats cíviques de la ciutat. Cada nit s'hi celebren concerts i és l'espai més multitudinari de les Fires. Es calcula que durant la festa major hi passen més de 100.000 persones.

Les següents bases regulen les utilitzacions privatives, durant i amb motiu de la celebració de les Fires de Sant Narcís, d'espais municipals d'ús públic, amb destinació a la instal·lació i funcionament de parades de venda de menjars i begudes i regular el funcionament de la Comissió de la Copa.

 

Sol·licitud per posar ATRACCIONS DE FIRA al Parc de la Devesa amb motiu de les Fires de Sant Narcís 2019

Pròrrogues i noves adjudicacions d'espais vacants

A les següents bases es regulen les condicions que regiran l'adjudicació de la pròrroga de les autoritzacions d'ús privatiu per a la instal·lació de parades i atraccions de fira al Parc municipal de la Devesa atorgades amb motiu de Fires del 2017 i 2018 per a les Fires del 2019 i l'adjudicació de les autoritzacions d'ús privatiu dels espais vacants i de novetat infantil per a la instal·lació de parades i atraccions de fira al parc municipal de la Devesa durant les Fires de Sant Narcís 2019.

Terminis de sol·licitud de les adjudicacions

► Pròrrogues fins al 9 de maig de 2019
► Espais no prorrogats, vacants i parcel·les de novetat infantil
     Del 20 al 31 de maig de 2019

Qüestions tècniques i administratives:

Regidoria Delegada de Dinamització al Territori.
► fsanchezr@ajgirona.cat –  Telèfon: 667 161 709 
► llroger@ajgirona.cat – Telèfon: 972 000 206

 

Llicències de venda a la Fira d'Alimentació Artesana a la plaça de la Independència durant les Fires Sant Narcís 2019

Termini: 13 de setembre de 2019

Constitueix l'objecte de les presents bases la regulació dels aspectes organitzatius, els criteris generals de desenvolupament, el règim de funcionament de les utilitzacions autoritzades i l'atorgament de les autoritzacions temporal d’espais de domini públic en règim de concurrència competitiva per a la instal·lació de parades de venda, no sedentàries, d’alimentació artesana durant la Fira d’Alimentació Artesana de la plaça de la Independència en el marc de les Fires de Sant Narcís per a l’any 2019.

Termini de presentació de sol·licituds:

Les sol·licituds es podran presentar com a termini màxim fins al 13 de setembre de 2019, per qualsevol dels mitjans admesos per la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Llicències de venda a la Fira d'Alimentació Artesana al carrer de Santa Clara per Tots Sants 2019

Termini: 13 de setembre de 2019

Constitueix l'objecte de les presents bases la regulació dels aspectes organitzatius, els criteris generals de desenvolupament, el règim de funcionament de les utilitzacions autoritzades i l'atorgament de les autoritzacions temporal d’espais de domini públic en règim de concurrència competitiva per a la instal·lació de parades de venda, no sedentàries, d’alimentació artesana durant la Fira d’Alimentació Artesana del carrer de Santa Clara el dia 1 de novembre de 2019, en el marc de la Fira de Tots Sants per a l’any 2019.

Termini de presentació de sol·licituds:

Les sol·licituds es podran presentar com a termini màxim fins el 13 de setembre de 2019, per qualsevol dels mitjans admesos per la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Llicències de venda durant la Fira d'Artesania al carrer dels Ciutadans per Tots Sants 2019

Termini: 13 de setembre de 2019

Constitueix l'objecte de les presents bases la regulació dels aspectes organitzatius, els criteris generals de desenvolupament, el règim de funcionament de les utilitzacions autoritzades i l'atorgament de les autoritzacions temporal d’espais de domini públic en règim de concurrència competitiva per a la instal·lació de parades de venda, no sedentàries, d’artesania durant la Fira d’Artesania del Carrer Ciutadans el dia 1 de novembre de 2019, en el marc de la Fira de Tots Sants per a l’any 2019.

Termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es podran presentar com a termini màxim fins el 13 de setembre de 2019, per qualsevol dels mitjans admesos per la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Dinamització del territori
 • Àrea de què depèn:

  Alcaldia

 • Adreça:

  Pl. del Vi, 1, 1a planta
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 419 000 - centraleta
  Extensió: 3651 / 1427

 • Web:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 8 a 15 h

Veure en el plànol: