Cultura

Museus

Us proposem descobrir els tresors més preuats de la ciutat a través del patrimoni ric i divers que conserven els sis museus gironins que formen part de GironaMuseus: Arqueologia, art, cinema, història de la ciutat i de la comunitat jueva. Aconseguiu l'entrada conjunta amb un 50% de descompte a partir de la visita al segon museu. Vàlida durant 6 mesos, podeu trobar-la als museus de Girona, a les oficines de turisme i als hotels de la ciutat.

A part, podeu visitar el Museu de la Catedral de Girona que inclou la Nau, el Tresor i el Claustre; en aquest museu hi trobareu, també, el Tapís de la Creació.

Museu de la Catedral de Girona

Catedral amb diferents estils (s. XI-XVIII), conserva elements del primer edifici romànic (claustre, torre de Carlemany). Entre els elements més espectaculars hi ha la nau, l'espai gòtic voltat més ample del món, i també el Tresor Capitular.

Tresor Capitular: una exposició de peces que al llarg dels segles han servit o serveixen encara per al culte litúrgic. Dins les seves sales es poden contemplar peces com creus processionals, la custòdia per a la processó del Corpus, retaules o fragments de retaules d'entre els segles XV i XVIII, reliquiaris, calzes, frontals d'altar i altres objectes destinats al culte.
La peça més important del tresor es troba a la darrera sala: el Tapís de la Creació. És un brodat de finals del S. XI o principis del XII, una de les mostres més antigues de teixit sumptuari de l’Europa Medieval.

 

Museu de la Catedral de Girona
Veure en el plànol: