Salut

Promoció de la salut per a INFANTS

L'objectiu dels programes per a infants és contribuir a millorar la salut integral dels nens i de les nenes, mitjançant la formació per a l'adopció d'hàbits saludables, a ells mateixos i a la població adulta que en té responsabilitats.

ACTIVITATS

Hàbits alimentaris: "Ep, cuida'm. Berenars cardiosaludables"

Adreçat als infants de P3 dels centres educatius de Girona

Aquesta activitat l'organitza l'Ajuntament de Girona i GICOR (Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor). Està centrada en l'alimentació i l'activitat física, que ajuden a mantenir una correcta salut cardiovascular com a mesura preventiva des de la infància. Es realitza mitjançant una sessió de titelles, un berenar saludable al centre escolar amb pares, mares i docents i una breu explicació sobre els aspectes treballats amb els seus fills i filles al centre.

Hàbits higiènics: "Esquitxa salut"

Adreçat als infants de 2n cicle d'educació infantil dels centres educatius de Girona (P3, P4 i P5)

Treballar per a l’adquisició d’uns hàbits de vida saludables en els nens i nenes de 3 a 5 anys, així com amb els seus educadors i educadores.
Aquesta activitat ofereix un suport didàctic als docents en un intent de responsabilitzar l'infant i de preparar-lo perquè, a poc a poc, adopti un estil de vida saludable i creï condicions positives de salut. El material dóna orientacions al docent per realitzar el treball de les fitxes dirigides als nens i les nens. L'activitat es tanca a P5, amb una sessió d'una pallassa que repassa els elements treballats durant tot el cicle.
 

 

Higiene bucodental: "Queixal Corcat"

Adreçat als infants de cicle inicial d'educació primària dels centres educatius de Girona (1r i 2n)

Tenir una bona cura de les dents i la boca des de les primeres etapes és una actitud preventiva fonamental per a la resta de la vida de l’individu.
Aquesta activitat té una continuïtat de dos cursos, consta d’una classe pràctica sobre el raspallat per als alumnes de 1r, i una sessió de mim, cedida gratuïtament per Dipsalut , per als alumnes de 2n. Es complementa amb unes fitxes de treball perquè els docents puguin treballar la temàtica a l’aula.
 

 

Higiene postural: "Higiene Postural"

Adreçat als infants de cicle mitjà d'educació primària dels centres educatius de Girona (3r i 4t)

Treballar per a l’adquisició d’uns hàbits posturals correctes en els nens i nenes de 8 a 10 anys, així com amb els seus educadors i educadores.
Aquesta és una activitat patrocinada pel Forum Sanitari.

Hàbits afectius: "El bosc encantat" (3r i 4t) i "Un glob de xarop" (5è)

Adreçat als infants de cicle mitjà i 5è d'educació primària dels centres educatius de Girona (3r, 4t i 5è)

Treballar per a l’adquisició d’uns hàbits afectius i emocionals en quant a la salut i a la malaltia, així com a les habilitats personals,en els nens i les nenes de 8 a 11 anys i en els seus educadors i educadores.
Col·laboració aecc- Catalunya contra el càncer.

Més informació "Un glob de xarop"
 

Educació per a la igualtat de Gènere: "Trencant històries" (1r d'educació primàia) 

Adreçat als infants de 1r d'educació primaria dels centres educatius de Girona

Aquesta és una activitat en clau de clown, per treballar la igualtat i la prevenció de la violència de gènere, en la qual es creen situacions absurdes on es posen en joc discriminacions quotidianes , podent els infants participar d’una manera conscient , valorant en tot moment el sentit o no d’aquestes discriminacions i on ells mateixos han de trobar la manera de canviar-la.

Alimentació i exercici físic:
"Menjar bé és divertit” (P3 a 4t), "Alimentació i Activitat física" (6è) i
"La gimcana de la dieta Mediterrània" (3r i 4t)

Adreçat als infants de P3 d'educació infantil a 4t i 6è d'educació primària dels centres educatius de Girona

Aquestes activitats tenen com a objectiu treballar per a l’adquisició d’hàbits alimentaris i exercici físic , saludables en nens i nenes de 4 a 12 anys, així com en els seus educadors i les seves educadores. Col·laboracions amb AECC-Catalunya contra el càncer i la Fundació Agrupació Mútua.

 

Prevenció del consum de tabac: "Tu a mi no m'enredes"

Adreçat a alumnes de 6è d'educació primària dels centres educatius de Girona

Aquesta activitat és un a activitat d’Aprenentatge i Servei, que l'EMPSA realitza conjuntament amb la Fundació Oncolliga de Girona i amb la col•laboració de Televisió de Girona, té com a objectiu evitar o retardar l'inici al consum del tabac. Consta d'un material per ser treballat a l'aula i si l'escola vol, es pot elaborar un missatge en format d'eslògan o anunci, crític respecte al consum de tabac, que podrà ser retransmès per la televisió local el Dia mundial sense tabac (31 de maig).

Material didàctic "Tu a mi no m'enredes"
 

Salut i Ciutadania:
" LA MARATO”- TU HO POTS FER POSSIBLE!
"Fem que la gent doni sang! Us apunteu? I nosaltres què podem fer?"

Adreçat a cicle superior d'educació primària i alumnes d'ESO dels centres educatius de Girona

Es tracta d’una activitat d’Aprenentatge i Servei (APS), amb la qual es combina un servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors.
A partir d’una formació a l’aula, per part de professionals del Banc de Sang i Teixits, els alumnes poden confeccionar la campanya per promoció i divulgació de la Marató, amb la realització de dibuixos, eslògans, cartells, flyers, cartes per motivar, obsequis pels donants...

Més informació www.donarsang.gencat.cat
 

 

Equip Municipal de Promoció de la Salut (EMPSA)
 • Àrea de què depèn:

  Àrea d'Alcaldia
  Regidora delegada de Salut 

 • Adreça:

  Plaça Calvet i Rubalcaba, 15
  (dins del mercat del Lleó)
  17002 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 201 900

 • A/e:
 • A/e:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 8 a 15 h
  Tardes a convenir

Veure en el plànol: