Cultura

Centres Culturals

Els centres culturals són espais arquitectònics destinats a manifestacions culturals. Molts cops estan ubicats en edificis històrics i tenen per objectiu promoure la cultura i les arts entre els habitants del municipi. A continuació us mostrem els centres més destacats que hi ha a la ciutat.

Espai Marfà

L’Espai Marfà és un equipament municipal de nova creació a partir de la rehabilitació de l’antiga fàbrica de filats Marfà. L’edifici combinarà els usos de biblioteca (Salvador Allende), centre cívic (Santa Eugènia) i un nou projecte musical que concentrarà accions i recursos en matèria de música moderna. Complementàriament, la biblioteca acollirà un punt del Servei d’Informació Juvenil.

label-read-more

Centre Cultural La Mercè

El Centre Cultural La Mercè és un equipament municipal polivalent i pluridisciplinari que gestiona una programació d'activitats culturals i que acull iniciatives diverses, amb clara voluntat de potenciar la creació i pensament contemporani.

Al centre s'hi troba l'Escola Municipal d'Art (EMA) on s'hi fa formació de dibuix, ceràmica, escultura, pintura i també formació més tecnològica com el net art, el vídeo digital o la fotografia.

També s'hi troba l'Escola Municipal d'Humanitats (EMHU). L'Escola Municipal d'Humanitats és un programa cultural de l'Ajuntament de Girona que acosta la cultura a la ciutadania amb propostes vinculades a les lletres i les humanitats en general. Un espai per al públic, els creadors i els intel·lectuals en què s'ofereix reflexió i coneixement per créixer com a persones.

label-read-more

Casa de Cultura

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona és un gran contenidor cultural que té com a missió la promoció, estudi i difusió de la cultura gironina i catalana –històrica i actual– per fonamentar una identitat i un sentit de pertinença oberts a les cultures del món i als ciutadans gironins. Té la voluntat de ser un centre cultural de referència a nivell ciutadà, de les comarques gironines i dels Països Catalans (incloent especialment el treball amb la Catalunya Nord).

label-read-more

CaixaForum Girona

CaixaForum Girona està ubicat en ple barri vell de la ciutat i ocupa un edifici emblemàtic d'arquitectura civil catalana d'època medieval, conegut popularment com la Fontana d'Or. És el centre social i cultural de l'Obra Social "la Caixa" a la ciutat de Girona i ofereix una àmplia oferta social, cultural i educativa. L'art, la música, el pensament, la ciència i les arts escèniques conviuen amb programes socials, educatius, familiars i de divulgació.

label-read-more

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

El Bòlit és un nou equipament cultural que té com a objectiu desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors i professionals d'altres àmbits del coneixement locals, nacionals i internacionals, amb una forta implicació amb el seu context.

label-read-more