Notícies i comunicats

21/03/2019

L'Ajuntament de Girona obre la convocatòria d'ajuts artístics i culturals

El termini per presentar les sol·licituds per a Girona Kreas i Amplia Cultura finalitza el dia 5 d'abril.

L’Ajuntament de Girona destinarà 130.000 € aquest any per finançar projectes artístics i culturals a través dels ajuts Girona Kreas i les subvencions Amplia Cultura. El termini per presentar les sol·licituds per optar a qualsevol de les ajudes incloses en la convocatòria finalitza el proper 5 d’abril.

Les beques i subvencions Girona Kreas, amb un import total de 100.000 €, estan destinades a la formació, creació, recerca i producció artística. D’altra banda, les subvencions Amplia Cultura, amb un pressupost de 30.000 €, es dirigeixen a entitats gironines que vulguin desenvolupar activitats culturals complementàries a l’oferta municipal. Aquests ajuts artístics i culturals es complementen amb les línies d’ajudes per a formar part del programa anual d’acompanyament artístic de l’Espai Marfà i per a l’enregistrament de maquetes.

Els Ajuts Girona Kreas estan destinats a projectes de qualsevol àmbit artístic i es reparteixen entre tres modalitats: beques de 1.000 € de formació artística no reglada, beques de 3.000 € de creació artística i finalment subvencions de fins a 20.000 € a la producció i difusió artístic. L’import de la subvenció, però, com a molt pot representar el 70% del pressupost total de l’activitat.

Pel que fa les subvencions Amplia Cultura es destinen a la realització d’activitats culturals a la ciutat de Girona pel 2019. En aquest cas, l’import de la subvenció sol·licitada serà com a màxim del 50% del pressupost del projecte presentat, i en cap cas superior a la quantitat de 5.000 € ni inferior als 1.000 €.

Les persones interessades en aquesta convocatòria poden assistir a la sessió informativa que es durà a terme el dimecres 27 de març a les 19h a l’Espai Marfà. 

Les bases i la convocatòria d’aquests ajuts es poden consultar a través dels següents enllaços:

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)