Notícies i comunicats

05/05/2016

El claustre de La Mercè s'engalana per Temps de Flors amb "el cos negre"

La intervenció de l'arquitecte Juli Sanjuan fou la guanyadora del concurs organitzat per l'EMA.

“El negre és un color que de manera pura indica l'absència de color. Però al mateix temps és el resultat de combinar els tres colors primaris de tal manera que aquests absorbeixin la llum a l’espectre visible. En física s'anomena cos negre aquell que absorbeix tota l'energia, alhora que és un emissor ideal.”

A partir d’aquestes dues definicions neix la proposta pel claustre de La Mercè. Com a Escola Municipal d’Art la importància dels colors és present a moltes disciplines artístiques. Tots els colors en són importants, des del negre que desprèn una mina de llapis al traç d’un dibuix fins el blanc més pur de les parets que envolten els nostres espais de creació.

L’idea de la proposta és formar un cos negre, un cos capaç d’absorbir tots els colors primaris i secundaris del seu voltant durant el dia i que durant la nit aquest es converteixi en un emissor ideal de llum. Es podria comparar el cos negre a una flor, on absorbeix l’energia a partir de les seves arrels de colors.

Juli Sanjuan Palma és un arquitecte empordanès nascut a Figueres el 1991. Es va graduar l’any 2015 amb el projecte de rehabilitació de l’antiga Sala Edison de Figueres en un centre cultural contemporani. Des de llavors, col·labora al despatx CODIestudi (Coworking CookinGirona). També fa pràctiques al taller d’escenografia de Guillermo Gongora a Figueres. Durant els seus estudis, amb els companys de la carrera, ha realitzat diverses exposicions efímeres per Temps de Flors a Girona els anys 2012 i 2013, així com per Lluèrnia a Olot l’any 2014.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)