Notícies i comunicats

10/05/2016

Els joves dels programes juvenils del Servei Municipal d'Ocupació participen al Girona, Temps de Flors

Els espais decorats pels participants als projectes de Garantia Juvenil, Projectes Singulars i Treball als Barris es podran veure a la plaça del Pallol, a la rotonda dels Països Catalans i a l'Oficina de Turisme de la Rambla.

El Servei Municipal d’Ocupació (SMO) mitjançant els programes de Garantia Juvenil, Projectes Singulars i el Projecte Treball als Barris ha col·laborat en la confecció de tres espais a la ciutat per a Girona, Temps de Flors. La tinenta d’alcalde i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, s’ha mostrat confiada “d’anar incorporant la visió transversal a diferents accions de l’Ajuntament de Girona i de situar la importància de la generació d’oportunitats en ocupació. Tenir un espai on presentar creacions i desenvolupar projectes és un bon marc”. Per la seva banda, el regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona, Quim Rodríguez, ha dit que “aquesta iniciativa permet que tothom pugui gaudir de construccions florals precioses de joves gironins que, d’aquesta manera, també exigeixen oportunitats laborals”.

El primer dels espais està ubicat a la plaça del Pallol i té per títol “Obrint camí al color de la natura”. El projecte ha consistit en la confecció d’una arcada amb estructura de canya lligada amb ràfia, decorat amb planta enfiladissa florida. Des de l’arcada parteix un camí confeccionat amb palla retinguda amb malla de galliner, que conforma un recorregut no transitable. Aquest camí d’amplada constant va variant suaument de nivell donant lloc a una illa central de vegetació d’aspecte salvatge i molta flor de diferents colors. En aquest projecte hi han col·laborat joves del Projectes Singulars i de Garantia Juvenil.

El segon espai està situat a la rotonda dels Països Catalans i s’anomena “L’esplendor de la primavera rural”, els joves del Projecte Treball als Barris. La intervenció ha consistit en 8 muntatges repartits simètricament. Quatre d’aquests muntatges s’han realitzat amb bales rectangulars de palla pintades amb pintura ecològica de color. A l’interior i a l’entorn de les bales s’hi posarà flor de color complementari al color de les bales. Els colors escollits han estat blau, negre, blanc i vermell. Intercalat entre aquests muntatges amb bales, se n’han fet dos amb palets de fusta pintada de verd simulant l’aixecament de la gespa des d’on surten flors de color. Els dos últims muntatges s’han executat amb carretons carregats de planta amb flor, disposats de manera que simulin el buidatge de flor de color.

El tercer i últim espai que han elaborat els usuaris de l’SMO és a l’Oficina de Turisme de la Rambla, on el petit muntatge consisteix en motius florals formats per estructures de canyes i flor de tall. Aquest projecte també ha estat realitzat pels participants dels programes Garantia Juvenil i Projectes Singulars.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)