Notícies i comunicats

03/05/2016

600 alumnes d'escoles de primària de Girona participen en un muntatge conjunt de Temps de Flors

El projecte floral, en el qual col·labora Bauhaus, es podrà veure del 7 al 15 de maig a la Casa Solterra.

Foto de Pere Duran de "Girona, Temps de Flors 2015"

Un total de 600 alumnes procedents de diverses escoles de la ciutat i la demarcació de Girona participaran de nou aquest any en un projecte floral conjunt en el marc de la 61a edició de Girona, Temps de Flors. Enguany, aquest muntatge escolar col·laboratiu es podrà veure del 7 al 15 de maig a la Casa Solterra.

Ja fa 17 anys, des del curs 1998/1999, que es realitzen els tallers escolars durant l’exposició de flors. Cada any els nens i nens realitzen les seves composicions florals i dels treballs de tots els centres participants en resulta un únic projecte que es va completant a mesura que transcorren els dies de l’exposició. Aquesta activitat forma part de l’oferta de recursos educatius de l’Ajuntament de Girona i està organitzada pel mateix ajuntament, a través de La Caseta - Serveis Educatius, i l’Escola d’Art Floral de Catalunya.

Els tallers començaran demà amb la participació de les següents escoles de Girona (Escola Verd, Escola Balandrau, Escola Sagrada Familia, Escola Bosc de la Pabordia, Escola Dalmau Carles, Escola Pericot, Escola Domeny, Escola Vila-roja, Escola Santa Eugènia, Escola Carme Auguet) i dels municipis propers (Escola l’Aulet, de Celrà; Escola Vilademany, d’Aiguaviva, i Escola Jacint Verdaguer, de Sils).

El muntatge floral de la Casa Solterra tindrà com a tema “De molts colors, branques i flors” i es farà a partir d’un treball plàstic que té com a objectiu recuperar material de la poda: branques i branquetes. El treball floral dels tallers consistirà en la realització de composicions florals, tenint en compte els colors, les formes i les textures de diverses classes de flors.

Aquesta proposta permet també treballar valors com la creativitat i la participació entre els escolars. Els objectius principals són conèixer l’exposició de flors, aprendre algunes tècniques bàsiques per crear una composició floral senzilla, saber reconèixer algunes de les flors i plantes utilitzades en art floral, i participar activament a l’exposició de flors.

L’empresa Bauhaus, com en les darreres edicions, col·laborarà amb aquesta activitat escolar de Temps de Flors proporcionant material divers per a la realització dels tallers.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)