Notícies i comunicats

10/05/2016

L'Ajuntament de Girona destina 5.000 euros a donar suport a la reconstrucció a l'Equador

El consistori ha aprovat l'aportació amb l'acord del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.

L’Ajuntament de Girona ha fet una aportació de 5.000 euros amb l’acord del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, en concepte d’ajut d’emergència a la crida realitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per donar suport a la població afectada pel terratrèmol del dissabte 16 d’abril a l’Equador i al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada del país.

El regidor de Cooperació de l’Ajuntament, Cristóbal Sánchez, ha afirmat que “és necessari que des de les entitats locals es doni suport a les administracions municipals dels països que es troben en situació d’emergència i la manera que té l’Ajuntament de preveure recursos per estar al costat de les víctimes i de col·laborar amb les entitats solidàries és justament, i com recull el Programa Municipal de Solidaritat i Cooperació, a través d’una línia específica d’ajuts humanitaris d’emergència en els països en desenvolupament”. Sánchez ha subratllat també el caràcter “solidari, empàtic i acollidor de la nostra ciutat i del nostre país”.

El sisme, el pitjor que s’ha produït a l’Equador en els darrers 30 anys, va tenir l’epicentre a l’oceà Pacífic, a 28 km de la costa equatoriana i a 173 km de la capital, Quito. Des de llavors s’han sentit gairebé 200 rèpliques, algunes d’una intensitat de fins a 6’1 graus, que es podrien anar repetint els propers dies. Almenys 525 persones han mort i més de 3.000 han resultat ferides, però les autoritats han declarat que n’hi haurà moltes més perquè els equips de rescat encara no han aconseguit arribar a les zones més afectades. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)