Notícies i comunicats

26/05/2016

La Setmana de la Moda de Girona fa un salt endavant en la segona edició

Les principals novetats d'enguany seran la jornada de treball "Teixim l'empresa del futur" i el GiModa Market de la plaça del Pallol.

Un total de tretze dissenyadors desfilaran per la passarel·la del Teatre Municipal de Girona en la segona edició de la Setmana de la Moda–GiModa, que tindrà lloc a la ciutat del 8 a l’11 de juny. Una desfilada del dissenyador barceloní Josep Abril inaugurarà l’edició d’enguany el dimecres dia 8 i la dissenyadora figuerenca Celia Vela la tancarà el dia 11.

 

A més d’aquestes dues desfilades destacades, durant quatre dies es podran veure a la ciutat els dissenys de Pau Esteve, Bella Lola, Sylvia Calvo i Yerse (dijous 9 de juny); Binta, Núria Serra, Sita Murt i Who (divendres 10 de juny), i Piuetnau, Carme Puigdevall i Plantés i Roser Martínez (dissabte 11 de juny).

 

La tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha destacat que “la moda és un dels sectors clau en l’economia, i el comerç és el vehicle de projecció del sector a la ciutat” i ha subratllat que la Setmana de la Moda és una oportunitat “perquè els emprenedors tèxtils vinculats al sector de la moda puguin exhibir les seves tendències i col·leccions en públic” alhora que és “una plataforma per posar en relleu nous projectes i crear connexions entre dissenyadors emergents i professionals”. La diputada de delegada de Programes Europeus de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha coincidit amb Glòria Plana i ha destacat l’objectiu de la Setmana de la Moda de “donar a conèixer i impulsar el sector tèxtil”.

 

Enguany, la Setmana de la Moda surt del Teatre Municipal i s’instal·larà també al GiModa Market de la plaça del Pallol. En aquest espai, que estarà obert cada dia de les 12 a les 24 h, s’hi podran trobar productes de moda, a més de música en directe i parades de menjar. També s’hi podrà visitar una exposició del dissenyador Josep Abril i s’hi projectaran diferents documentals que il·lustren el món de la moda. La presidenta de l’Associació Gironina per a la Promoció de la Moda (AGIMOD), Sílvia Castelló, ha posat èmfasi en la rellevància d’aquest espai, que serà “un entorn propici per crear sinergies entre nosaltres”.

 

Una de les principals novetats d’aquesta segona edició serà la jornada de treball “Teixim l’empresa del futur”, que tindrà lloc el 9 de juny de les 9 h a les 12 h a la plaça del Pallol i que té com a objectiu fomentar la competitivitat de les empreses del sector tèxtil i de la moda. La jornada inclourà una conferència sobre l’ecosistema de la moda a càrrec del director del Clúster Català de Moda, David García, i una xerrada sobre els reptes de la internacionalització del sector, a càrrec dels representants d’ACCIÓ, Ferran Rodero i Sílvia Vila. També s’hi duran a terme dues taules rodones: una sobre innovació en els teixits i una segona sobre innovació en la comunicació.

 

La Setmana de la Moda està organitzada per l’Ajuntament de Girona i l’AGIMOD i compta amb el suport de la Diputació de Girona.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)