Notícies i comunicats

27/05/2016

La prevenció de les malalties cardiovasculars serà de nou l'eix principal de la Setmana del Cor de Girona

L'activitat, que arriba enguany a la 20a edició, tindrà lloc de l'1 al 5 de juny a la ciutat.

Girona acollirà de l’1 al 5 de juny diverses activitats amb motiu de la 20a edició de la Setmana del Cor. La prevenció de les malalties cardiovasculars serà un any més l’eix central de la programació d’actes que tindran lloc la setmana vinent i que estan organitzats per l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (GICOR) amb el suport de l’Ajuntament de Girona i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha manifestat que des del consistori “reafirmem el nostre suport com a govern a aquesta iniciativa perquè som conscients que nosaltres som responsables de la promoció de la salut a la ciutat i la salut es promociona també fent prevenció i prenent les mesures adequades per millorar la qualitat de vida dels gironins”.

 

La conferència “El cor, vàlvules i sentiments”, a càrrec del periodista i escriptor Miquel Fañanàs, donarà el tret de sortida a les activitats programades el proper dimecres 1 de juny a la sala d’actes de l’Hotel d’Entitats de Girona (19 h). Del 2 al 4 de juny, l’entitat GICOR instal·larà un estand informatiu a la plaça de Miquel Santaló on les persones que ho desitgin podran calcular el seu risc coronari o podran efectuar una reanimació cardiopulmonar amb un maniquí, entre altres activitats. El president de GICOR, Tomàs Fajardo, ha explicat que aquesta parada és una de les activitats que cada any genera més interès entre els ciutadans i ciutadanes, ja que és “és el moment en què, com a entitat, podem estar més a prop de la ciutadania, al carrer” per tal de donar a conèixer la tasca que es desenvolupa des de GICOR. Precisament, una de les principals novetats d’aquest any serà la incorporació, en aquest espai, d’un estand informatiu sobre les cardiopaties congènites, fet amb la col·laboració de l’entitat AACIC – Cor Avant.

 

Gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, s’oferiran per segon any els menús cardiosaludables “Gicor” a un total de nou restaurants de la ciutat del 29 de maig al 6 de juny. La tradicional marxa Gicor del diumenge 5 de juny, que compta amb el suport del GEiEG, tancarà les activitats de la Setmana del Cor de Girona.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)