Notícies i comunicats

06/07/2017

El guanyador del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes s'encarregarà per sisè any del castell de focs de cloenda de les Fires de Sant Narcís

El concurs blanenc, que arriba a la 47a edició, retrà homenatge enguany al Girona FC amb motiu del seu ascens a Primera Divisió.

 Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Girona el 47è Concurs Internacional d’Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc a Blanes del 22 al 26 de juliol. Per sisè any consecutiu, la pirotècnia guanyadora del certamen blanenc s’encarregarà de disparar el castell de focs que tancarà les Fires de Sant Narcís d’enguany.

 

Una de les principals novetats del concurs d’aquest estiu és que en aquesta nova edició els focs retran homenatge al Girona FC, amb motiu del seu ascens a Primera Divisió. Per aquest reconeixement, els tres avisos que es dispararan cada nit abans que comencin els espectacles de focs es faran amb efectes pirotècnics de color vermell i blanc, els mateixos que identifiquen l’equip gironí.

 

La presentació d’avui l’han encapçalat la regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, acompanyada l’alcalde accidental i regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas, i el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert. La regidora Eva Palau ha volgut posar de relleu que “ja és el sisè any que la pirotècnia guanyadora del certamen s’encarrega de disparar el castell de focs de les Fires de Sant Narcís i això ens garanteix que l’espectacle de focs sigui de molta qualitat”.

 

Els convenis signats entre els ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar i Girona preveuen que, a banda del premi en metàl·lic, la pirotècnia classificada en primer lloc també guanyarà tres contractes: per fer el castell de focs de les Fires de Sant Narcís 2017, a la Festa Major de Santa Cristina l’any 2018 a Lloret de Mar, i participar de nou al concurs de Blanes de l’any següent.

 

La Comissió Tècnica del Concurs de Focs de Blanes ha elaborat un cartell de prestigi, amb empreses que han estat guanyadores en concursos internacionals anteriors en més d’una ocasió. S’han seleccionat tres pirotècnies de l’Estat espanyol i una de França, que debuta per primera vegada al concurs.

 

El veredicte l’emetran els vuit membres de la Comissió Tècnica i els cinquanta que componen el jurat popular. Com ja és habitual, el 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava es llençarà cada nit des de la platja de la Roca de Sa Palomera a les 22.30 h.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)