Notícies i comunicats

07/11/2016

L'Ajuntament i la Generalitat acorden ampliar les accions a Girona Est

Es treballarà conjuntament en un pla transversal per millorar els quatre barris. Inclourà mesures en àmbits tant diversos com l'urbanisme, la seguretat, l'habitatge o l'educació.

L'Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya han acordat iniciar un pla de treball conjunt per executar millores als quatre barris que formen Girona Est: Mas Ramada, Vila-Roja, Font de la Pólvora i Grup Sant Daniel. Amb aquest treball es vol ampliar la col·laboració entre les dues administracions en aquest sector, donant valor a la transversalitat entre àrees per afrontar les diverses problemàtiques que afecten aquests barris. 

Així ho van acordar ahir l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el conseller d'Interior, Jordi Jané, en una reunió posterior a la visita que diverses autoritats van fer al sector. Entre els presents també hi havia la primera tinent d'alcalde i regidora d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, i el regidor dels barris del sector, Cristóbal Sànchez; així com el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i el director dels Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta. 

L'acord preveu que el pla de treball incorpori les diverses regidories de l'Ajuntament i conselleries de la Generalitat implicades en el projecte de millora, com Interior, Habitatge, Educació, Urbanisme o Drets Socials. El conseller es va comprometre amb aquest caràcter transversal del document, que perseguirà l'objectiu de garantir la igualtat de serveis, seguretat i benestar dels ciutadans d'aquests barris respecte dels de la resta de la ciutat. Aquest projecte aprofitarà les experiències i accions del Pla Integral de Girona Est, que es va engegar per part de l'Ajuntament, així com les diferents iniciatives d'institucions i professionals que hi treballen. 

D'aquesta manera l'Ajuntament i la Generalitat sumaran esforços i recursos, tant estratègics com econòmics, per iniciar un treball conjunt que pugui incidir amb eficàcia i eficiència en la millora de les condicions d'aquests barris.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)