Notícies i comunicats

07/11/2016

Girona ja forma part de la Xarxa Municipal LGTBI

El passat 30 de setembre Girona va fer la petició d'adherir-se a la Xarxa de municipis LGTBI en una reunió de la Xarxa que es va fer a Terrassa i el passat divendres 28 d'octubre es va formalitzar en Junta de Govern.

Font: Ajuntament de Girona

Girona està integrada a la xarxa de municipis LGTBI pel desenvolupament de polítiques de defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals o intersexuals per evitar que la diversitat d’orientació sexual o d’identitat sexual o de gènere esdevingui un motiu de discriminació. Girona és el catorzè municipi català que s’integra a la xarxa, creada el mes de juny passat i s’afegeix als de Terrassa, Sabadell, Rubí, Cerdanyola del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, Ripollet, Santa Coloma de Gramanet, Granollers, Gavà, Sitges, Mataró i Berga.

En el marc del Consell Municipal de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, Girona treballa des de 2014 amb les entitats que representen aquests col·lectius a la ciutat per desenvolupar línies de treball que facin efectiva la llei 11/2014 de drets de les persones LGBTI i contra la discriminació o la violència contra aquests col·lectius. La xarxa es proposa, alhora, posar sobre la taula qüestions d’interès perquè cadascun dels municipis decideixi de manera autònoma sobre quin es focalitza. “És fonamental la cooperació entre municipis per assegurar el compliment de la llei i tirar endavant accions i polítiques de defensa dels drets LGTBI, i fer-ho coordinadament amb les entitats i col·lectius que fa anys que ja hi treballen” ha comentat la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Drets Socials i Igualtat, Sílvia Paneque.

Girona té aprovat un pla municipal d’igualtat de tracte i no discriminació per a les persones LGTBI per al període 2016-2019 amb l’objectiu d’impulsar, juntament amb les entitats que representen el col·lectiu i la UdG, mesures formatives, de sensibilització, de recerca, d’atenció a les persones. Juntament amb la UdG, a més, la ciutat forma part del projecte de recerca transnacional Divercity sobre la situació dels col·lectius LGTBI i els seus drets en ciutats petites i mitjanes d’Europa.

Els ajuntaments que es van reunir a Terrassa van prendre una sèrie de compromisos de futur pel bon funcionament de la xarxa municipal LGTBI i Girona té encomanada la confecció de la pàgina web de la xarxa. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)