Notícies i comunicats

11/11/2016

Obre portes la primera Fira del Col·lecionisme de Playmobil de Girona

Aquest cap de setmana el Palau de Fires de Girona acull la primera edició de la Fira de Playmobil de Girona organitzada per Esplay, lleure educatiu en família.

Font: Ajuntament de Girona

Aquest cap de setmana el Palau de Fires de Girona acull la primera edició de la Fira de Playmobil de Girona organitzada per Esplay, lleure educatiu en família. L’horari serà de 10h a 20h i el preu de l’entrada és de 3 euros, gratuït pels menors de 2 anys. Ignasi Puig, organitzador de la fira, afirma que “si Girona acull la Fira de Playmobil i se la fa pròpia, podem convertir la ciutat en un referent europeu en pocs anys”. Coralí Cunyat, directora de la Fira de Girona, ha afegit que “estant molt contents amb la iniciativa, perquè tant el 50% dels dioramistes com el 50% dels expositors són de procedència internacional, sobretot d’Alemanya i França”. 

El dissabte 12 de novembre a les 11h vindrà un grup de 11 persones de la Once, 6 de les quals amb discapacitats visuals, que vénen a estrenar el diorama sensorial especialment pensat per persones amb discapacitats que els permet tocar els playmobils i desenvolupar la resta de sentits a través d'una recreació de l'Empúries Romana. Dissabte també s’inaugura l’exposició de fotos de l’instagramer Toti Bonhome, expert en explicar històries a través dels clicks amb més de 11.000 seguidors a Instagram. També es comptarà amb la presència de l’autor a les 12h a l’exposició. 

Dissabte de 10h a 14h tindrà lloc el Concurs Infantil de Diorames patrocinat per Abacus on els nens inscrits construiran els seus diorames en directe per tal de promoure la cultura Playmobil i estimular el desenvolupament creatiu dels nens. Hi haurà 3 categories: Iniciació (fins als 6 anys), Infantil (7-11 anys) i Júnior (12-16 anys). Diumenge a les 12h hi haurà l’entrega de premis del Concurs de Fotografia ClickGirona patrocinat per la botiga Zeppelin. L’objectiu és mostrar diferents escenaris de Girona il·lustrats amb personatges de Playmobil. 

Diumenge a les 19h hi haurà l’entrega de premis del Concurs Infantil de Diorames, i a continuació, també el premi del Jurat del Concurs Internacional de Diorames. Per últim, es farà el sorteig dels 2 lots de 60 figures i llibres de Playmobil de Planeta de Agostini entre tots els visitants de la fira, als qual se’ls hi haurà donat una butlleta a l’entrada per participar i també per marcar el seu diorama preferit de cara al premi per Votació Popular. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)