Notícies i comunicats

17/11/2016

L'Ajuntament de Girona aporta 5.000 euros a les tasques de recuperació dels territoris afectats per l'huracà Matthew

El consistori ha aprovat l'ajut a partir de l'acord del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat destinar 5.000 euros a donar suport a la reconstrucció i rehabilitació de les zones devastades per l’huracà Matthew el passat 5 d’octubre, un cicló que va afectar principalment Haití, Cuba i la República Dominicana. Aquesta inversió respon a la crida realitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament a col·laborar en el procés de recuperació i de suport a la població damnificada i va ser acordada en el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. 

El regidor de Cooperació de l’Ajuntament, Cristobal Sànchez, ha ressaltat la importància “d’implicar-se i cooperar amb els territoris que viuen situacions de vulnerabilitat i donar-los suport també des de Girona, fent valer els valors de solidaritat i compromís amb el món que ens envolta de la societat gironina”. 

Les principals dades amb relació a les afectacions que ha sofert Haití són de gairebé 900 persones mortes i el govern del país ha fet una crida a l’evacuació a més d’un milió i mig de persones. Segons l’Organització Mundial de la Salut, hi ha més de 152.000 persones desplaçades a 204 refugis i més de 29.000 habitatges i equipaments públics destruïts. 

A Cuba, unes 900.000 persones han estat evacuades i les necessitats d’urgència de la població més vulnerable han estat cobertes per les autoritats cubanes. No hi ha hagut cap víctima mortal però els terrenys més afectats són a la província de Guántanamo i a les zones de muntanya de Santiago de Cuba, Granma i Holguín. 

A la República Dominicana, l’huracà ha produït 35.019 desplaçats en famílies d’acollida i 794 en refugis oficials. Hi ha hagut dues víctimes mortals i més de 3.000 habitatges afectats parcialment o totalment. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)