Notícies i comunicats

18/11/2016

L'Ajuntament de Girona porta Big Band Basket Beat, Nou Espiral i Espai Ítaca al Destil·lant Dansa de Pont Major

Al Centre Cívic Pont Major, el projecte utilitza el moviment i l'expressió cultural per crear vincles de barri i organitza diferents actuacions a l'entorn de la dansa, com la d'avui a les 22 hores.

Big Band Basket Beat de Barcelona, Nou Espiral de Salt i l’Espai Ítaca de Figueres actuaran demà a les 22 hores al Centre Cívic de Pont Major en el marc de les nits de Destil·lant Dansa. El programa Destil·lant Dansa és una iniciativa cultural permanent de fer barri a partir de la dansa amb diferents activitats periòdiques; i que organitza tres grans actes lúdics i artístics a l’any. La cultura i la vida al barri són els dos signes identitaris del projecte. 

Les nits de Destil·lant Dansa van néixer amb la voluntat d’adreçar-se als grups de dansa amateurs, semiprofessionals o professionals de la ciutat oferint l’espai i la infraestructura necessària per presentar peces de dansa de petit format. Tot això amb la convicció que la dansa és també un art a l’abast de tothom, i que ha contribuït i contribueix a crear relacions noves, enfortir-les i enriquir la vida de barri. 

Destil·lant Dansa és un projecte amb dos eixos vertebradors, el cultural i social. Des d’aquesta perspectiva es duu a terme un treball d’intervenció social amb joves i dones del barri amb dansa, el moviment i l’expressió corporal. La primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, destaca que “és un projecte consolidat que és pensat i fet per la gent de Pont Major i del centre cívic del barri”. 

En les nou nits anteriors han passat per Destil·lant Dansa més de 40 propostes diferents. El projecte compta amb la col·laboració d’Itzà Dansa, Espai al Cos i La Nave Va i darrerament s’ha incorporat també a la iniciativa l’Associació Esqueix, que hi aporta un grup de joves que s’encarrega de les tasques de presentació, recepció dels artistes, muntatge i sonorització de l’espai. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)