Notícies i comunicats

18/11/2016

Un total de 60 alumnes participen a la vuitena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona

El tret de sortida del projecte es farà avui a les 18 h a l'Aula Magna de la Casa de Cultura.

El Projecte Rossinyol de Girona arriba a la vuitena edició. Aquesta tarda, a les 18 h, es farà el tret de sortida d’un nou any de la iniciativa amb un acte de presentació a l’Aula Magna de la Casa de Cultura. Hi assistiran l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque; la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i el delegat del rector de la Universitat de Girona (UdG), David Brusi. 

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria promogut per la UdG que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l’ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de persona mentora i que acompanya al llarg de tot el curs un alumne d’una escola o institut de la ciutat. 

Aquest curs 2016-2017 hi participen 30 estudiants universitaris i 30 alumnes d’escoles i instituts de la ciutat: Escola Carme Auguet, Escola Josep Dalmau Carles, Escola Àgora, Escola Santa Eugènia, Escola Font de la Pólvora, Escola Sagrada Família, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Montilivi i Institut Ermessenda de Girona. 

Durant els propers sis mesos els/les mentors/es i els/les mentorats/des compartiran vivències, possiblement intercanviaran tradicions i cultures dels diferents països d’origen dels alumnes, passejaran per carrers desconeguts de la ciutat, aprendran a comunicar-se millor en català, participaran en les diverses activitats del barri i de la ciutat. Aquest projecte es desplega gràcies als compromisos i responsabilitats compartits entre la UdG, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius participants. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)