Notícies i comunicats

30/11/2016

Girona acull diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

L'acte central tindrà lloc demà amb la lectura d'un manifest sota el lema "Estigma o Estima. Tu decideixes".

Girona acollirà diverses activitats un any més amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, que se celebra cada 1 de desembre. La Taula de Salut Jove a Girona (Salutacció), de la qual forma part l’Ajuntament de Girona, ha coordinat aquestes accions amb l’objectiu principal de sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia i alhora motivar l’adquisició de coneixements sobre la sida, promovent un canvi d’hàbits i proporcionant informació sobre els recursos existents a la ciutat.

 

L’acte central de la commemoració es farà el demà, dijous 1 de desembre, a les 12 h, al pont de Pedra. La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, llegirà el manifest del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida 2016, que enguany té el lema “Estigma o Estima. Tu decideixes”. Aquest manifest es llegirà a la mateixa hora a tots els actes organitzats arreu de Catalunya pel Comitè Primer de Desembre.

 

Durant tot el matí, de 9 a 14 h, en col·laboració amb l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) i el Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), hi haurà una taula informativa i preventiva a la cruïlla entre el pont de Pedra i la rambla de la Llibertat. Després de la lectura del manifest es farà un llaç vermell amb les persones que s’hi apleguin i es fotografiarà per enviar la imatge a la campanya impulsada pel Comitè Primer de Desembre #LlaçosPerLaSida. Aquest dia també s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de color vermell des de les 16.18 h a les 20.17 h.

 

A banda d’aquests actes, cal destacar la taula informativa i preventiva sobre la sida que es va instal·lar ahir al matí a la Facultat d’Infermeria i Medicina de la Universitat de Girona (UdG), on es van fer també un total de 19 proves ràpides de detecció d’anticossos del VIH. Membres de Salutacció i un grup de voluntariat (estudiants de la UdG formats en un curs de promoció de la salut per a joves) informaran a la comunitat universitària sobre aquesta malaltia.

 

La Taula de Salut Jove a Girona està constituïda per l’Ajuntament de Girona, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Creu Roja Joventut, l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)