Notícies i comunicats

30/11/2016

Es constitueix el nou Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va presidir ahir a la tarda (19 h) la reunió de constitució, que es va fer al Servei Municipal d'Ocupació.

El Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona es va constituir el dimarts 29 de novembre, a les 19 h, al Servei Municipal d’Ocupació. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, va presidir aquesta primera reunió de constitució del consell i de nomenament dels membres que en formaran part. També hi va participar la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, i el regidor d’Ocupació de l’Ajuntament, Joaquim Rodríguez. 

La finalitat d’aquest nou consell és esdevenir un òrgan de consulta, assessorament i participació dels diferents agents educatius, socials i econòmics i que serveixi de plataforma estable de treball, debat i proposta per impulsar la formació professional i ocupacional, peces clau en el nou model educatiu de la ciutat. 

L’aposta de l’Ajuntament de Girona en aquest consell és treballar a partir de la feina transversal i en xarxa, sota la coordinació de les regidories d’Educació i Ocupació, per tractar les qüestions i propostes diverses que poden sorgir al voltant de la formació professional i ocupacional a la ciutat i la seva vinculació amb el teixit empresarial. En aquest sentit, tant la regidora Isabel Muradàs com el regidor Joaquim Rodríguez van manifestar la voluntat d’integrar Girona al Fòrum de Ciutats amb Consell de la Formació Professional, per tal de compartir amb altres municipis de Catalunya les necessitats i els reptes d’impulsar la formació professional i ocupacional en l’àmbit local. 

Els dos regidors també van destacar que l’Ajuntament de Girona donarà suport a la implementació de la FP Dual a l’Administració local i posarà les bases d’una xarxa a la ciutat i a l’àrea d’influència que, coordinadament, impulsi serveis i programes per fomentar la formació professionalitzadora i l’ocupació. En aquesta línia, es crearà una pàgina web del Consell com a espai de treball i d’actualitat en l’àmbit de la formació professional i ocupacional, d’interès tant per als professionals, els centres educatius i el teixit empresarial, com per als joves i la ciutadania en general. 

El Consell estarà format per membres de l’Ajuntament de Girona i dels grups polítics municipals; dels departaments d’Ensenyament, Empresa i Coneixement, i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; de la Diputació de Girona; del Consell Comarcal del Gironès; d’organitzacions empresarials com la Cambra de Comerç de Girona, PIMEC i la FOEG; empreses amb FP Dual; sindicats; centres educatius de formació professional i ocupacional; centres de formació de persones adultes; universitats; entitats del tercer sector; federacions d’associacions de pares i mares, i alumnat de centres de formació professional i/o ocupacional. El reglament del Consell es va aprovar per unanimitat al Ple del consistori el 10 d’octubre passat. 

La reunió d'ahir va comptar amb la intervenció del coordinador de l’acceleradora Start-Up Catalonia a Girona, Quim Gudayol, que va fer una xerrada sota el títol de “L’emprenedoria, pont entre el món educatiu i el món empresarial”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)