Notícies i comunicats

27/08/2015

S'investiga la causa de la mort d'una trentena d'ànecs a la Devesa i al riu Ter la darrera setmana

Tècnics de l'Ajuntament de Girona i dels Agents Rurals estan col·laborant per aclarir els motius d'aquest fet i estan actuant de manera preventiva per evitar-ne nous episodis. El 2008, any en què hi va haver també un estiu molt càlid i sec, va tenir lloc un episodi similar.

L’Ajuntament de Girona i el cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya estan col·laborant per aclarir les causes de la mort d’una trentena d’ànecs entre el parc de la Devesa i el riu Ter, a l’altura de la passera de Fontajau, durant la darrera setmana. Des que es va tenir constància d’aquest fet s’han dut a terme un seguit d’actuacions que passen, en primera instància, per acreditar la causa de la mort dels ànecs, ja sigui mitjançant mostres biològiques i exploracions dels ànecs morts, com també analitzant diversos paràmetres de l’aigua del rec circumdant dels Jardins de la Devesa i de la font ornamental dels mateixos jardins.

Igualment, de manera preventiva, l’Ajuntament de Girona ha augmentat el cabal del rec de la Devesa i ha ordenat una neteja extraordinària d’algues i elements vegetals, una mesura que ja es va prendre l’any 2008, quan es va produir un episodi similar molt focalitzat també al parc. Aleshores, igual que aquest any, va haver-hi un estiu molt càlid i sec que va afectar la qualitat de l’aigua del rec de la Devesa.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)