Notícies i comunicats

01/09/2015

Presentació del Festival Temporada Alta 2015

Ahir es va presentar el festival que tindrà lloc del 2 d'octubre al 8 de desembre de 2015.

Les estrenes del país, la creació contemporània, produccions pròpies i la programació estrangera més rellevant configuren una 24a edició de Temporada Alta amb 110 espectacles, 36 estrenes absolutes i 25 produccions i coproduccions, que es podran veure en 10 poblacions diferents i en fins a 30 escenaris de Salt, Girona i altres ciutats, que se sumen al festival, del 2 d’octubre al 8 de desembre.

El festival coprodueix i presenta amb artistes internacionals propostes que s’estenen cada cop més per a la ciutat, i compten amb la implicació de col·lectius locals o públic, com la mateixa inauguració, una Cerimònia del foc als carrers de Girona, un muntatge de Roger Bernat sobre el judici de Hamlet, que es fa a l’antiga audiència de la ciutat, o Made in Girona: political mother, de Hofesh Shechter, en col·laboració amb l’Obra social de “la Caixa”.

Temporada Alta lidera l’entrada d’espectacles internacionals al país, enguany amb l’estrena dels muntatges dels creadors més potents, com Declan Donnellan, Fabrice Murgia, Guy Cassiers, Oskaras Korsunovas, Peter Brook, William Kentridge o Claudio Tolcachir, entre d’altres.

Temporada Alta, motor de producció de l’escena catalana, ofereix un gran nombre de produccions pròpies i coproduccions d’espectacles com Filla del seu pare, versió lliure de Hedda Gabler d’Aleix Aguilà i dirigida per Pau Miró, Patetisme Il·lustrat de Carles Santos, o Una altra pel·lícula de David Mamet dirigida per Julio Manrique.

S’inicia el cicle Connexió Flandes, en col·laboració amb el Govern de Flandes, que mostra la qualitat i varietat de llenguatges que ens ofereix aquesta escena avui; i es manté Connexió Iberoamèrica, que aquest any ens acosta els nous muntatges de Claudio Tolcachir i Lagartijas tiradas al sol, entre d’altres.

Juntament amb el Torneig de Dramatúrgia repeteix també la Setmana de la Dramatúrgia, trobada de professionals per consolidar i expandir la producció teatral del país. Els llenguatges contemporanis d’artistes consagrats també es donen la mà amb els nous valors un any més a la Setmana de Creació Contemporània, que portarà professionals de tot el món a Girona. A més, el festival aposta clarament per a la creació del país i contribueix en la producció o difusió de fins a 66 propostes d’autoria catalana de creadors com Lali Ayguadé, Llàtzer Garcia o Animal Religion.

Les últimes novetats en teatre, dansa, circ, música i una aposta més clara pel cinema, a més de produccions pel públic familiar, consoliden Temporada Alta com el gran aparador de la tardor cultural del país.

FONT: Bitò Produccions

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)