Notícies i comunicats

04/09/2015

Girona acollirà refugiats desplaçats amb motiu de la guerra a Síria

En declaracions a RAC1 l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, considera que des del món local "hem de donar una resposta conjunta i contundent a aquesta necessitat que tenim".

Girona acollirà refugiats sirians desplaçats amb motiu de la guerra civil. L’alcalde de Girona, en declaracions al programa El món a RAC1, ha avançat que “Girona ja està acollint en un pis municipal una família siriana derivada de Creu Roja, i encara esperem que n'arribin un parell més."

A partir del programa de suport de la Creu Roja als refugiats de guerra, l’Ajuntament de Girona ha facilitat a una família un habitatge d’urgència. En aquest sentit, sempre a través de la intermediació de l’organització internacional, l’Ajuntament està gestionant dues peticions més. L’alcalde Carles Puigdemont també ha remarcar que des del “món local hem de donar una resposta conjunta i contundent a aquesta necessitat que tenim" i ha afegit que "hi ha una demanda clara de la ciutadania. I davant d'això hem de tenir clar què se'ls demana i quines obligacions hi ha." La setmana que ve l’Ajuntament de Girona convocarà una reunió amb tots els grups municipals per plantejar la demanda d’asil de refugiats. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)