Notícies i comunicats

09/09/2015

Front comú de les capitals de comarca gironines per donar resposta a la crisi de refugiats de Síria

Ahir a la tarda es van reunitr representants dels ajuntaments de Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Girona, Olot, Ripoll i Santa Coloma de Farners.

Font: Ajuntament de Girona

Les capitals de comarca gironines fan un front comú per oferir una acollida de qualitat als refugiats provinents de Síria i d’altres conflictes internacionals. En el manifest que han aprovat aquesta tarda de manera unànime, han volgut fer palesa la seva solidaritat i la voluntat d’establir una postura comuna per gestionar l’acollida dels refugiats als municipis gironins, prevista en el termini d’entre 3 i 6 mesos.

Els consistoris han demanat al govern de l’Estat espanyol que transfereixi als municipis els recursos europeus pertinents per tal de poder tenir major capacitat de gestió i oferir una acollida de qualitat, ja que assenyalen que el rol dels municipis és cabdal en la situació que s’està vivint actualment.

A la reunió, els municipis també van acordar realitzar una aportació econòmica al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tal de col·laborar en l’assistència en les rutes de fugida i en el suport als municipis de la ruta. En aquest sentit, es va proposar presentar als respectius Plens municipals la moció impulsada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. A partir d’aquesta primera reunió es crearà un grup de treball format per tècnics dels diferents municipis per treballar en l’establiment de mecanismes comuns d’acollida i estada.

La Sala de Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Girona va acollir la trobada en la qual van assistir els regidors dels ajuntaments de Banyoles, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Girona, Olot, Ripoll i Santa Coloma de Farners. Puigcerdà, que va excusar la seva assistència, també es va sumar a la iniciativa.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)