Notícies i comunicats

17/09/2015

L'Ajuntament de Girona apadrinarà dos equips que participaran a la tercera edició de l'Oncotrail

La cursa solidària, organitzada per la Fundació Oncolliga, tindrà lloc els propers 3 i 4 d'octubre.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona apadrinarà dos equips de la ciutat que participaran a la tercera edició de l’Oncotrail, que tindrà llocs els dies 3 i 4 d’octubre. Es tracta dels equips Ciutat de Girona, liderat pel corredor gironí Toti Bes, i Girotrail Emociona, un equip mixt format per treballadors i treballadores de la Policia Municipal de Girona.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha ressaltat la importància de “contribuir, des del consistori, a ampliar aquesta cursa solidària”, ja que és bo que “hi hagi cada cop més participació i més nivell perquè això fa que es globalitzi i surti de les comarques gironines”. La presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer, ha agraït a l’Ajuntament la col·laboració amb aquest acte.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha ressaltat la importància de “contribuir, des del consistori, a ampliar aquesta cursa solidària”, ja que és bo que “hi hagi cada cop més participació, tant en l’àmbit econòmic com d'equips participants, i que això pugui animar-ne a d'altres, gràcies a equips d'un gran nivell i a la voluntat dels treballadors que han volgut sumar-s’hi”. La presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer, ha agraït a l’Ajuntament la col·laboració amb aquest acte.

L’Oncotrail és una cursa solidària per equips organitzada per la Fundació Oncolliga amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell. El recorregut, que passa per diversos indrets de la Costa Brava i les Gavarres, és de 100 km amb sortida i arribada a Palafrugell. Tant Toti Bes, de l’equip Ciutat de Girona, com Puri Cosgaya, de l’equip Girotrail Emociona, han ressaltat la importància de col·laborar amb la causa solidària de la cursa. “L’Oncotrail reflecteix molt l’esperit del malalt de càncer, ja que és una malaltia que és una ultramarató, en la qual la perseverança és molt important”, ha sentenciat Bes.

Enguany hi participaran 79 equips amb més de 600 corredors, el doble de participants que l’any passat, tal com ha explicat el responsable de la cursa, Lluís Comet, que també ha destacat que hi participaran entre 150 i 200 voluntaris.

La recaptació que es reculli gràcies a l’esdeveniment es destinarà als hospitals de Palamós, de Figueres i al Dr. Josep Trueta de Girona, tant per investigació com per millora de les sales d’espera, de l’aparatologia o dels llits de les plantes i espais destinats a les persones malaltes de càncer. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)