Notícies i comunicats

23/09/2015

L'Espai Marfà obre una convocatòria per concedir dues ajudes a grups musicals per a la producció i direcció de directes

Les ajudes consisteixen en 5 sessions de treball per a la producció i direcció del directe i el termini de presentació és del 28 de setembre al 23 d'octubre.

L’Espai Marfà, en col·laboració amb la Casa de la Música Salt-Girona, obre una convocatòria per concedir fins a 2 ajudes a grups musicals per a la producció i direcció de directes.

 

Un concert, més enllà de la interpretació d’unes obres musicals, és un espectacle musical en viu que cal pensar i treballar. El repertori, la interpretació i dinàmiques de les cançons, el ritme dramàtic del concert, la posada en escena i l’actitud dels músics, la tècnica i els efectes, etc. Amb l’acompanyament d’un director escènic els grups seleccionats treballaran aquests àmbits que els permetran millorar i oferir un bon directe.

 

Les ajudes consisteixen en 5 sessions de treball per a la producció i direcció del directe, i sense cost per als grups o artistes. Les 5 sessions consisteixen en 3 sessions prèvies de treball i preparació amb un director escènic, 1 sessió de concert en viu en el marc del cicle Buc Obert – Concerts a l’Espai Marfà, i 1 sessió post-concert d’anàlisi i tancament.

 

Es posarà a disposició dels grups seleccionats el recursos disponibles a l’Espai Marfà (bucs d’assaig i sala d’actes), així com el personal necessari per realitzar el projecte, consistent en l’acompanyament d’un director escènic que orienti i dirigeixi els grups per a produir el seu directe, i un tècnic de so pel dia del concert.

 

Com a activitat paral·lela a la convocatòria, l’Espai Marfà ha programat la xerrada “La importància d'un bon directe. Les claus per millorar el teu concert” que tindrà lloc el 14 d’octubre a càrrec de Martí Torras, que serà precisament el director escènic que acompanyarà als grups seleccionats a la convocatòria.

 

Martí Torras és director escènic, dramaturg i escenògraf. En l'àmbit de la música ha treballat en la direcció de directes de grups com La Pegatina, Els Catarres, Blaumut o The Mamzelles, entre molts d'altres.

 

Per a més informació de l’activitat consulteu les pàgines webs o truqueu al 972 010 009.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)