Notícies i comunicats

29/09/2015

El Festival de Cinema de Girona projectarà 185 pel·lícules de 30 països

Demà comença la 27a edició del Festival de Cinema de Girona que s'allargarà fins al 3 d'octubre.

Font: Ajuntament de Girona

A partir de demà i fins al 3 d’octubre, la 27a edició del Festival de Cinema de Girona projectarà 185 pel·lícules de 30 països diferents. La inauguració del Festival tindrà lloc demà a les 8 del vespre als Cinemes Albèniz Centre amb la projecció de diferents curtmetratges internacionals.

El Festival s’estructurarà en 14 seccions oficials (Curtmetratges, Cinema de Creació i Animació, Documental, D.O. Girona Curt, D.O. Girona Documental, Made in Costa Brava, Jewish Film Festival, Cinema sense barreres, Festival dels infants, FICGLB, Web sèries, Videoclips, Festival de Lloret de Mar i Smart Films) de les quals 7 seran competitives (Curtmetratges, Cinema de Creació i Animació, Documental, D.O. Girona Curt, D.O. Girona Documental, Web sèries i Videoclips). Les diferents projeccions es podran veure als Cinemes Albèniz, també a la Casa de Cultura, la Fundació Valvi, el Centre Bonastruc ça Porta i el Centre Cultural la Mercè.

En aquesta 27a edició el Festival de Cinema de Girona vol fer especial èmfasi en el paper de Girona en la creació cinematogràfica a través de personatges il·lustres com Salvador Dalí, Xavier Cugat, Tomàs Mallol o José Maria Nunes, així com destacats professionals de l’àmbit cinematogràfic actual com Isaki Lacuesta o Jordi Vilches.

La tinenta d’alcalde i regidora adjunta a l’Alcaldia, Marta Madrenas, ha manifestat a la roda de premsa de presentació que el Festival de Cinema de Girona “no només procura tenir una qualitat excel·lent sinó que ens acompanya en el projecte de Girona com a capital cultural”. D’altra banda, el director del Festival, Lluís Valentí, ha agraït l’esforç dels col·laboradors i ha recordat que “la cultura és el caràcter d’una ciutat”.

Per a la inauguració del Festival, que se celebrarà demà als Cinemes Albèniz, el dissenyador Xavier Amat ha creat una singular catifa vermella que amb paraules del director del Festival, Lluís Valentí, “connecta amb Girona Temps de Flors, un esdeveniment emblemàtic de la ciutat, i alhora reverbera elements artístics com l’escultura de Plensa de la plaça de Correus, visualment connectats a cent metres de distància i harmonitza naturalesa i ciutat, aportant elements ecològics per integrar-los a l’estètica urbana”.

La inauguració del Festival comptarà amb la presència dels directors dels curtmetratges que s’hi projectaran com Pablo Pintor (Argentina), Adam Ethan Crow (Regne Unit), Vanessa Aab (Alemanya), Besa Pérez (Cuba), Stéphanie Carreras i Philippe Pujo (França) o Roy Ettinger (Israel), i d’àmbit nacional com Marcel Tomàs, Mateu Ciurana o Joan Frank Charansonnet. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)