Notícies i comunicats

08/06/2016

Girona reforça la seva projecció internacional en l'àmbit del ciclisme de carretera

Un fam trip i un workshop promocionen la ciutat de Girona com a Destinació de Turisme Esportiu.

Font: Ajuntament de Girona

Ahir i abans-d’ahir Girona va acollir un viatge de familiarització -fam trip- en ciclisme de carretera amb la participació de 18 operadors turístiqcs especialitzats provinents de diferents països (Alemanya, Irlanda, Regne Unit, Estats Units, Bèlgica, Holanda i França).

Durant aquests dos dies, els operadors, a través del programa que se’ls va organitzar, van poder fer un tast de les rutes de ciclisme de carretera del territori amb un itinerari guiat per la Vall del Llémena i participant a una de les proves del Girona Gran Fondo, concretament la pujada cronometrada als Àngels.

Així mateix, amb l’objectiu de mostrar els atractius complementaris als pròpiament esportius que ofereix la ciutat, se’ls va programar una visita guiada pels racons més emblemàtics de Girona i diferents experiències gastronòmiques per tal que coneguin la gastronomia de la destinació.

El programa del viatge es va complementar amb una sessió de treball –workshop-, en el qual l’Ajuntament de Girona va ser present amb agenda d’entrevistes i durant la qual es va promocionar Girona com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE).

Els operadors turístics que participen en el fam trip i en el workshop representen empreses i entitats del món del ciclisme com són la Fédération Française de Cyclotourisme, Fietseninspanje, Kras, Global Cyclist, Sport4Travel, Pure Adventures, Rather Be Cycling Ltd, Neenan Travel Group, Bergrad Touren, Bike 4 Passion, Silvertrip Tours Group i Bike Team Rad Reisen.

Aquesta acció, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava, forma part del pla d’accions de Girona, Destinació de Turisme Esportiu.

Segons la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, “una de les prioritats de l’Ajuntament de Girona en l’àmbit de la DTE és projectar internacionalment la ciutat i captar equips i esportistes professionals perquè facin els seus entrenaments a Girona. Accions com la que portem a terme aquests dies van en aquesta línia i permeten, per una banda, donar a conèixer la destinació de Girona en el seu conjunt i, per l’altra, dinamitzar les empreses turístiques que treballen en aquest sector”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)