Notícies i comunicats

17/08/2016

L'Ajuntament de Girona i ADIF signen el conveni per desencallar les obres de la coberta de l'estació de tren

El consistori assumirà el cost de la demolició de la connexió existent entre l'edifici convencional i l'edifici satèl·lit de l'estació.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona i ADIF han signat avui el conveni de col·laboració per a la urbanització de la coberta de l’estació de tren de Girona. Aquesta actuació ha de servir per desencallar la situació de les obres en aquest punt de la ciutat. Per part de l’Ajuntament, ha signat el conveni l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i, per part d’ADIF, l’ha signat el president de l’entitat pública empresarial ADIF Alta Velocidad, Gonzalo Ferré.

L’objecte del conveni és la reurbanització, per retornar a l’ús públic de la ciutadania, de l’àrea corresponent a la coberta de l’estació i del corredor ferroviari d’alta velocitat al sector del parc Central. El pressupost de les actuacions previstes en el conveni és de 2.996.959,59 euros (IVA inclòs), una xifra que coincideix amb l’import de licitació per a l’execució del Projecte d’Urbanització de la Coberta de l’Estació de Girona. Fase I. Línia d’Alta Velocitat Madrid-Saragossa-Barcelona-Frontera Francesa. Un cop feta la signatura del conveni, l’alcaldessa de Girona ha subratllat que “a partir d’ara estarem amatents a què es produeixi l’adjudicació d’aquestes obres a l’empresa que en principi va resultar guanyadora de la licitació perquè es faci de la manera més urgent possible. També estarem pendents i treballarem amb insistència per tenir el calendari efectiu tant d’aquesta adjudicació com de l’inici de les obres de reposició de la llosa”.

A través del conveni, l’Ajuntament de Girona accepta i assumeix el finançament de la demolició de la connexió existent entre l’edifici de l’estació convencional i el nou edifici satèl·lit –espai conegut com a “finger”-, que té un pressupost de 490.247,45 euros (IVA inclòs). L’Ajuntament també es compromet a aprovar el projecte per a l’execució de les obres consistents a la construcció de la marquesina que substituirà aquest passadís cobert entre els dos edificis. ADIF es farà càrrec de la resta d’actuacions, que inclouen els treballs d’urbanització de la llosa de la coberta de l’estació per a destinar l’espai a parc públic; la instal·lació de sortides d’emergència a nivell de carrer; la nova porta d’accés al vestíbul del nou edifici satèl·lit de l’estació de Girona i una nova porta a l’estació, i la dotació de l’estació d’un sistema de repetidors de radiofreqüència per a emissors portàtils.  

Us adjuntem un tall de veu amb declaracions de l'alcaldessa en relació amb la signatura del conveni.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)