Notícies i comunicats

30/08/2016

Girona acomiada els infants sahrauís que han passat l'estiu a la ciutat

La vintena de nens i nenes procedents dels camps de refugiats de Tindouf (Algèria) han sortit aquest matí del pavelló de Fontajau en direcció a l'aeroport del Prat.

Font: Ajuntament de Girona

Després de dos mesos d’estada a la ciutat de Girona avui ha marxat el gran gruix dels infants sahrauís que participen en el projecte Vacances en Pau, que organitza l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí de Girona amb el suport de l’Ajuntament de Girona. Una vintena de nens i nenes han sortit aquest matí del pavelló de Fontajau en direcció a l’aeroport del Prat, des d’on agafaran el vol que els tornarà a casa seva. 

El regidor de Cooperació de l’Ajuntament, Cristóbal Sánchez, ha destacat que “han marxat amb un gran somriure a la boca i amb moltes ganes de tornar a casa seva i retrobar-se amb les seves famílies” i ha afegit que “a la nostra ciutat li queda l’experiència d’aprenentatge i sensibilització de les famílies acollidores i de tots els gironins i gironines que acompanyen aquests infants, una gran vàlua que ens permet conèixer, compartir i entendre unes altres realitats i formes de fer que ens ajuden a créixer com una societat més justa i solidària”. 

El projecte Vacances en Pau és possible gràcies al compromís per part de molts actors, des de l’entitat ACAPS Girona i les famílies acollidores, passant pel suport d’ajuntaments com el de Girona o de diferents institucions com els centres d’atenció primària i el Col·legi d’Odontòlegs de Catalunya a Girona. El projecte té com a objectiu donar l’oportunitat a nens i nenes provinents dels camps de refugiats de Tindouf (Algèria) de millorar la seva qualitat de vida durant dos mesos, després de viure al mig del desert durant la resta de l’any, així com de donar visibilitat a un conflicte que fa més de 40 anys que provoca aquesta situació. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)