Notícies i comunicats

14/09/2016

El II Congrés per a Pacients amb Malalties Cardiovasculars se celebrarà a Girona els propers 22 i 23 de setembre

L'esdeveniment tindrà lloc a l'Auditori Josep Irla i les inscripcions ja estan obertes.

Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Girona la presentació del II Congrés per a Pacients amb Malalties Cardiovasculars, que tindrà lloc propers 22 i 23 de setembre a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. L’esdeveniment està organitzat per la plataforma Cardioalianza, que agrupa 16 associacions i federacions de tot l’Estat espanyol, entre elles la gironina GiCor. El congrés acollirà pacients, familiars, professionals sanitaris, membres d’associacions de pacients i persones interessades en les malalties cardiovasculars.

 

Paral·lament al congrés, l’Ajuntament de Girona i Gicor han organitzat una sèrie d’activitats que començaran demà a la seu de GiCor a les 19 h amb una xerrada sobre marxa nòrdica i els beneficis que té sobre la salut. El dimarts 20 de setembre l’entitat Bateguem Plegats ha organitzat un acte a la Biblioteca Carles Rahola dirigit als alumnes de quart de Primària de la ciutat, en el qual participaran 8 escoles i on se’ls explicarà la importància de menjar saludablement i de fer exercici. A la tarda, a la mateixa biblioteca, s’hi celebrarà una xerrada, dirigida al públic adult, sobre insuficiència cardíaca. L’endemà, dia 21 de setembre, a les 12 del migdia, hi haurà tastets cardiosaludables a l’Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó.

 

El congrés començarà el dia 22 de setembre a les 12 h del migdia, amb un acte inaugural en el qual assistiran l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau. La conferència inaugural anirà a càrrec del periodista i escriptor Miquel Fañanàs. A la tarda tindrà lloc la taula rodona “Com millorar el control de les malalties cardiovasculars? El paper dels agents implicats”, en el qual participaran diversos doctors, farmacèutics i pacients, i tancarà la jornada del primer dia el doctor Ramon Brugada, director del Centre de Genètica Cardiovascular, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona.

 

L’endemà hi haurà una sèrie de tallers de treball en els quals s’elaborarà un manifest que recollirà el decàleg dels principals temes i conclusions del congrés i la conferència “Conviure amb una malaltia cardiovascular. Recomanacions per autocuidar-se”. La cloenda tindrà lloc a les 13 h amb la participació de la regidora Eva Palau, que ha volgut destacar la importància d’aquest congrés per fer visible i conscienciar la població sobre aquest tipus de malalties.

 

L’organització Cardioalianza treballa per fomentar la qualitat de vida i el benestar de les persones amb malalties cardiovasculars i pretén ser l’organització referent dels pacients amb aquestes malalties i representar els seus drets i necessitats.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)