Notícies i comunicats

16/09/2016

Exposició #EfecteGezi, el poder transformador de l'art

Del 20 de setembre al 2 d'octubre a l'Avinguda Ramon Folch.

L’Ajuntament de Girona conjuntament amb l’Institut Català Internacional per la Pau organitzen aquesta exposició d’Oriana Eliçabe.

A través del relat del que va succeir a Istanbul durant l’any 2013, l’exposició il·lustra com persones d’origen, cultura, formes de viure i pensament tan dispar com les que es van aplegar al parc Gezi poden aparcar les seves diferències i unir forces per protestar de forma noviolenta contra una situació que consideraven injusta. En aquest cas, kurds, kemalistes, armenis, laics, musulmans, activistes del moviment LGBT, aficionats del Galasataray i del Besiktas i molts altres col•lectius van superar els antics antagonismes, estereotips i desconfiances mútues en unes protestes eminentment pacífiques que també es van caracteritzar per la seva creativitat.

El recurs a la creativitat i a l’art com a eines noviolentes i transformadores és precisament un dels altres aspectes als que l’ICIP vol donar visibilitat amb aquesta exposició.

L’exposició, que consta de 16 retrats teatralitzats en gran format, ve acompanyada d’una peça audiovisual d’una durada de gairebé 25 minuts amb intervencions en turc, castellà i anglès, subtitulada al català.

L’autora, Oriana Eliçabe (Argentina 1972) és fotògrafa documentalista i agitadora cultural. És membre del col·•lectiu Enmedio, que treballa combinant l’art i l’activisme social, des d’on coordina el TAF! (Taller d’Acció Fotogràfica), un taller de fotografia aplicada a la intervenció urbana en el qual es fomenta una actitud crítica cap els usos contemporanis de la fotografia i la seva relació amb la realitat social.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)