Notícies i comunicats

19/09/2016

L'Ajuntament de Girona potencia la difusió de l'oferta de cursos de català per a persones adultes

El consistori reedita i actualitza el tríptic "Aprèn català a Girona", on informa de l'oferta existent actualment a la ciutat, tant en cursos de català com en cursos d'alfabetització.

Coincidint amb el període de matriculació de setembre, l’Ajuntament de Girona ha editat i distribuït en els principals equipaments de la ciutat un tríptic amb els cursos de català per a adults que s’ofereixen actualment a Girona. Al document s’hi faciliten les dades de contacte dels organismes i les entitats que els imparteixen, actualitzant tota la informació des de la última edició que s’havia fet d’aquest tríptic el 2013. El llistat d’organismes està format per el Servei Local de Català de Girona, el Centre de Formació d’Adults de Girona, el Centre de Formació d’Adults Nou de Girona, l’Escola Oficial d’Idiomes i el Servei de Llengües Modernes de la Universitat de Girona. 

D’entre aquests, cal destacar el Servei Local de Català de Girona (Consorci per a la Normalització Lingüística), que aquest mes de setembre posa a disposició 660 places per aprendre català: 340 de nivell bàsic, 120 d’elemental, 85 d’intermedi, 90 de suficiència i 30 de nivell superior. 

Al fullet, també hi ha les dades dels centres que imparteixen cursos d’alfabetització (Centre de Formació d’Adults de Girona, Àkan, Càritas i Creu Roja) i informació dels cursos en línia Parla.cat i del programa Voluntariat per la llengua. 

L’objectiu del tríptic és donar a conèixer, d’una manera clara, els llocs on es pot anar a aprendre llengua i quina oferta tenen els usuaris; per això, els organismes i les entitats formadores estan localitzats en un mapa. 

Per fer-lo més entenedor encara, cada curs de català es relaciona amb el nivell corresponent del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) i amb el certificat oficial de la Direcció General de Política Lingüística. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha defensat aquestes accions com a vehicle de dinamització i suport a la llengua. “És important fer pedagogia en l’ús del català per dos motius. Primer, perquè és una eina que facilitarà la integració de les persones nouvingudes al nostre país, i, segon, perquè hem de promocionar l’ús de la nostra llengua per motius culturals i identitaris entre els col·lectius en què està menys implantada, com fan tots els països del món”. 

Finalment, el tríptic es presenta amb el missatge “Aprèn català a Girona” escrit en diverses llengües (romanès, rus, ucraïnès, xinès, amazic, àrab, urdú o panjabi) perquè pugui arribar a persones d’altres procedències. 

Podeu consultar més informació al web www.girona.cat/catala - www.cpnl.cat/girona 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)