Notícies i comunicats

30/06/2016

Nissan cedeix un vehicle 100% elèctric a l'Ajuntament de Girona

Es tracta d'una furgoneta e-NV200 que s'incorporarà a la flota de vehicles del consistori.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona ha incorporat un vehicle 100% elèctric a la seva flota de vehicles municipals gràcies a la cessió feta per la marca Nissan. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director de Vendes de Nissan Iberia, Manuel Burdiel, han presentat l’acord entre els dos ens aquest matí a la plaça de la Constitució. A l’acte hi ha assistit també el regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

 

“Som un Ajuntament clarament involucrat i convençut que cal treballar intensament per a la mobilitat sostenible i és el que estem fent des de fa més de quatre anys al capdavant del govern de la ciutat”, ha ressaltat l’alcaldessa. Madrenas ha explicat que, paral·lelament a la incorporació d’aquest vehicle elèctric, l’Ajuntament de Girona té intenció de formar part properament del projecte LIVE. “Per a nosaltres és molt important poder participar en aquesta plataforma, que és un espai d’intercanvi d’experiències i fórmules d’institucions i empreses per poder avançar en la mobilitat sostenible i que té un clar beneficiari: la ciutadania”, ha afegit.

 

En concret, Nissan ha cedit a l’Ajuntament una furgoneta model e-NV200, que es produeix a Catalunya i s’exporta a tots els mercats internacionals. Aquest vehicle formarà part de la flota municipal durant dos mesos i servirà per fer el control de les zones blaves i verdes de la ciutat. L’Ajuntament de Girona compta actualment amb un vehicle elèctric i dues bicicletes elèctriques a la flota de vehicles municipals, a més dels 23 vehicles elèctrics de Girona+neta, un altre vehicle elèctric i dos autobusos que funcionen amb gas natural a la flota de Transports Metropolitans de Girona (TMG) i sis cotxes que també funcionen amb gas natural a la Policia Municipal.

 

La presentació de la cessió s’ha emmarcat també en l’obertura de la segona edició del roadshow de Nissan sobre el vehicle elèctric, el Nissan Zero Emission Tour 2016, que es podrà visitar des d’avui fins dissabte a la plaça de la Constitució. En aquest espai es podran provar alguns dels vehicles elèctrics de la marca. El director de Vendes de Nissan Iberia, Manuel Burdiel, ha destacat que “a Nissan estem totalment convençuts que el futur de la mobilitat passa pel vehicle elèctric i la mobilitat sostenible de zero emissions i és per això que aquest Tour és tan important per a nosaltres. Després del recent anunci del Govern de la Generalitat de llançar un pla estratègic per al desplegament d’infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics (PIRVEC), que inclou una inversió de 5’8 milions d’euros, Catalunya serà clau per als nostres objectius i en concret apostem per la ciutat de Girona com una de les nostres grans aliades. Celebrem a més que des d’avui comptin amb una de les nostres furgonetes per als seus serveis municipals”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)